ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές ο Χαφτάρ

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Λιβύης που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε τηλεοπτικό μήνυμά του

Λιβύη: Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές ο Χαφτάρ

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Λιβύης που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε τηλεοπτικό μήνυμά του.

«Ανακοινώνω τη υποψηφιότητά μου στις προεδρικές εκλογές, όχι επειδή κυνηγώ την εξουσία, αλλά για να οδηγήσω τον λαό μας προς τη δόξα, την πρόοδο και την ευημερία», δήλωσε.

Παρά τη δημόσια υποστήριξη αρκετών πολιτικών σχηματισμών στη Λιβύη, αλλά και των ξένων δυνάμεων στη διεξαγωγή των εκλογών της 24ης Δεκεμβρίου, η πραγματοποίησή τους παραμένει αμφίβολη, καθώς οι αντιμαχόμενες πολιτικές ομάδες έχουν διαφορές για τους κανόνες, αλλά και για το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής των εκλογών.

Η διεθνής διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Παρίσι συμφώνησε στην επιβολή κυρώσεων κατά οποιουδήποτε προσπαθεί να προκαλέσει αναταραχή ή να αποτρέψει τη διεξαγωγή των εκλογών.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Λιβύη: Ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σάιφ αλ-Ισλάμ, θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία

Διάσκεψη για τη Λιβύη: Ανακοινωθέν με απειλή κυρώσεων

⇒ Αποχώρηση μισθοφόρων ζήτησε η Διάσκεψη για τη Λιβύη – Το κείμενο συμπερασμάτων

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr