Ινδία: Σκέψεις για lockdown στο Νέο Δελχί λόγω νέφους – Κλειστά τα σχολεία

Ινδία: Σκέψεις για lockdown στο Νέο Δελχί λόγω νέφους – Κλειστά τα σχολεία

Κλειστά επ’ αόριστον κρατά τα σχολεία το πυκνό νέφος που σκεπάζει το Νέο Δελχί, εν μέσω σκέψεων για lockdown, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστά επ’ αόριστον κρατά τα σχολεία το πυκνό νέφος που σκεπάζει το Νέο Δελχί, εν μέσω σκέψεων για lockdown, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Εφόσον ληφθεί απόφαση για lockdown από το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας, θα είναι το πρώτο στη χώρα για τον περιορισμό της ρύπανσης και όχι για τον έλεγχο των λοιμώξεων από τον κορωνοϊό

Οι τοπικές αρχές εξετάζουν εάν θα κρατήσουν ανοιχτές τις βιομηχανίες, με ορισμένους ειδικούς να προειδοποιούν ότι ένα lockdown δεν θα πετύχει πολλά στον έλεγχο της ρύπανσης, αλλά μάλλον θα προκαλούσε διαταραχές στην οικονομία, επηρεάζοντας τη διαβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων.

Κλειστά σχολεία, «ενθαρρύνεται» η τηλεργασία

Τα αυξανόμενα επίπεδα ρύπανσης στο Νέο Δελχί ώθησαν επιτροπή του ομοσπονδιακού υπουργείου Περιβάλλοντος να εκδώσει αυστηρές οδηγίες το βράδυ της Τρίτης.

Εκτός από το κλείσιμο των σχολείων, η Επιτροπή για τη Διαχείριση της Ποιότητας του Αέρα διέταξε τη διακοπή των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων έως τις 21 Νοεμβρίου και απαγόρευσε την κυκλοφορία των φορτηγών που μεταφέρουν μη απαραίτητα αγαθά.

Η επιτροπή κάλεσε επίσης τις πολιτείες να «ενθαρρύνουν» την εργασία από το σπίτι για τους μισούς υπαλλήλους σε όλα τα ιδιωτικά γραφεία.

Ινδία: Σκέψεις για lockdown στο Νέο Δελχί λόγω νέφους – Κλειστά τα σχολεία-1
AP PHOTO

Προειδοποιήσεις μετεωρολόγων

Παρά τη βελτίωση του αέρα στο Νέο Δελχί τις τελευταίες δύο ημέρες, οι μετρήσεις επικίνδυνων σωματιδίων την Τετάρτη εξακολουθούσαν να είναι επτά φορές υψηλότερες από το ασφαλές επίπεδο.

Μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι η ποιότητα του αέρα θα επιδεινωθεί πριν από την άφιξη ψυχρών ανέμων την επόμενη εβδομάδα που θα διώξουν την αιθαλομίχλη.

Με πληροφορίες από Associated Press

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Ινδία: Το Νέο Δελχί «πνίγεται» από το νέφος (εικόνες)

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή