Ιταλία: Ο εμβολιασμός έσωσε τη ζωή τουλάχιστον 12.000 πολιτών μέσα σε έξι μήνες

Ιταλία: Ο εμβολιασμός έσωσε τη ζωή τουλάχιστον 12.000 πολιτών μέσα σε έξι μήνες

Χάρη στα εμβόλια ξανάρχισε το 50% των κοινωνικών επαφών που υπήρχαν πριν από την πανδημία

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού συνέβαλε στην αποφυγή τουλάχιστον 12.000 θανάτων στην Ιταλία, μόνο στο πρώτο εξάμηνο το έτους, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από επιστήμονες του ιταλικού Ιδρύματος Bruno Kessler.

Η προδημοσίευση της έρευνας, η οποία αναρτήθηκε σε μια από τις εξειδικευμένες ιατρικές ιστοσελίδες, υπογράφεται από τους πιο προβεβλημένους ειδικούς για την COVID-19, από τον επικεφαλής του Ανώτερου Ινστιτούτου Υγείας Σίλβιο Μπροσαφέρο και από τον επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πρόληψης ασθενειών του υπουργείου Υγείας Τζοβάνι Ρέτσα.

Οι συντάκτες της έρευνας δείχνουν ότι οι αρνητικές επιπτώσεις από την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του ιού εξαλείφθηκαν πλήρως από τους εμβολιασμούς τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2021.

Χωρίς μια εμβολιαστική εκστρατεία από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 ως τις 30 Ιουνίου 2021 ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με την νόσο θα ήταν υψηλότερος κατά 12.100, αναφέρεται στην προδημοσίευση της έρευνας.

Μπόρεσε επίσης χάρη στον εμβολιασμό να ξαναρχίσει το 50% των κοινωνικών επαφών που υπήρχαν πριν από την πανδημία. Όπως αναφέρει η μελέτη, θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην γνώριμη ζωή μας, της περιόδου προ κορωνοϊό, αν εμβολιαστεί πλήρως το 90% του πληθυσμού, περιλαμβανομένων και των παιδιών ηλικίας 5 ετών και άνω.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, επίσης, τόνισε ότι μέχρι τώρα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό του κύκλο πάνω από το 84% των πολιτών άνω των 12 ετών, ενώ το 86,7% έχει λάβει την πρώτη δόση.

Σύμφωνα με τον Τύπο η ιταλική κυβέρνηση δε σκοπεύει, προς το παρόν, να επιβάλει τοπικά λοκντάουν για ανεμβολίαστους πολίτες, έστω και αν οι περιφερειάρχες της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας και της Τεργέστης, τάχθηκαν ανοικτά υπέρ της συγκεκριμένης λύσης.

Το απόγευμα της Τρίτης ανακοινώθηκε εντός του τελευταίου 24ώρου ο εντοπισμός 7.698 κρουσμάτων, ενώ 74 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της Covid-19 στην Ιταλία.

Σε σύνολο 684.710 διαγνωστικών τεστ, το 1,1% προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 481 ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 3.970.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι εμβολιασμοί, σε κλοιό οι ανεμβολίαστοι και τα Χριστούγεννα

Μέρκελ: Δραματική η κατάσταση στη Γερμανία – Νέα έκκληση για εμβολιασμό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή