Λευκορωσία: Περιορίζει προσωρινά τη ροή πετρελαίου προς Πολωνία «λόγω εργασιών»

Λευκορωσία: Περιορίζει προσωρινά τη ροή πετρελαίου προς Πολωνία «λόγω εργασιών»

Η Λευκορωσία περιορίζει για τρεις ημέρες τη ροή πετρελαίου προς την Πολωνία λόγω μη προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Λευκορωσία περιορίζει για τρεις ημέρες τη ροή πετρελαίου προς την Πολωνία λόγω μη προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι επισκευές σε μία από τις γραμμές του αγωγού ξεκίνησαν την Τρίτη και ο μηνιαίος στόχος για τις προμήθειες πετρελαίου δεν αναθεωρήθηκε, σύμφωνα με το TASS, το οποίο επικαλείται εκπρόσωπο της ρωσικής κρατικής εταιρεία μεταφοράς αγωγών Transneft.

Η κίνηση για περιορισμό της ροής πετρελαίου έρχεται εν μέσω ανρθωπιστικής κρίσης στα σύνορα των δύο χωρών και ενώ ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο είχε απειλήσει την περασμένη εβδομάδα πως θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Κυρώσεις Ε.Ε. στο Μινσκ

Τη διεύρυνση του καθεστώτος κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας αποφάσισαν τη Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. Βάσει των νέων κριτηρίων που εισήχθησαν, στο στόχαστρο της Ε.Ε. –στο πλαίσιο του πέμπτου πακέτου κυρώσεων– μπαίνουν πλέον άτομα και οντότητες που συμμετέχουν στην προώθηση παράτυπων διελεύσεων μεταναστών από τη Λευκορωσία προς εδάφη της Ε.Ε.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή, οι σχετικές ομάδες εργασίας επεξεργάζονταν πιθανούς στόχους για νέα περιοριστικά μέτρα, εδώ και ένα μήνα, εν αναμονή αυτής της απόφασης – κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως η διαδικασία επιβολής τους θα προχωρήσει αρκετά γρήγορα.   

Με πληροφορίες από Reuters, TASS

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Εγκλωβισμένοι στο δάσος, σε συνθήκες απόλυτου ψύχους – Ανταπόκριση από τα σύνορα της Πολωνίας

⇒ Ανθρωπιστική κρίση στα σύνορα της Πολωνίας – Δύο ακτιβιστές μιλούν στην «Κ»

⇒ Πούτιν – Λουκασένκο: Τηλεφωνική επικοινωνία για τη μεταναστευτική κρίση

⇒ Μεταναστευτικό: Νέες κυρώσεις της Ε.Ε. στο Μινσκ, η απόγνωση παραμένει

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή