Επέτειος Πολυτεχνείου – Αίγυπτος: Εκδηλώσεις στα σχολεία της ελληνικής κοινότητας

Επέτειος Πολυτεχνείου – Αίγυπτος: Εκδηλώσεις στα σχολεία της ελληνικής κοινότητας

Οι μικρότεροι μαθητές του Τοσίτσαιου κατέγραψαν με την πένα τους και τα πινέλα τους εικόνες που θύμισαν τον αγώνα του ελληνικού λαού εκείνη την εποχή

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου μετέφεραν οι Αιγυπτιώτες μαθητές του Τοσίτσαιου – Πρατσίκειου Δημοτικού Σχολείου και του Αβερωφείου Γυμνασίου – Λυκείου της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας, μέσα από ζωγραφιές και εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι για την ημέρα αυτή, που σηματοδότησε τον αγώνα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Οι μικρότεροι μαθητές του Τοσίτσαιου κατέγραψαν με την πένα τους και τα πινέλα τους εικόνες που θύμισαν τον αγώνα του ελληνικού λαού εκείνη την εποχή, 48 χρόνια πριν από σήμερα.

Από την πλευρά τους, οι μαθητές του Αβερωφείου παρακολούθησαν την εορτή που ήταν αφιερωμένη στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Διάβασαν ποιήματα του Γ. Ρίτσου, του Οδ. Ελύτη και του Γ. Σεφέρη.

Σημαντική αναφορά έγινε στον νομπελίστα ποιητή Γ. Σεφέρη και στη στάση που εκείνος κράτησε απέναντι στο καθεστώς της χούντας, με ιδιαίτερη μνεία στο έργο του «’Αρνηση», το ποίημα του Σεφέρη που μελοποιήθηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ακούστηκαν τραγούδια αφιερωμένα στην επέτειο του Πολυτεχνείου, με τους ίδιους τους μαθητές να τραγουδούν πολλά από αυτά. Τέλος, προβλήθηκε ταινία αφιερωμένη στην Εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου και έγινε συζήτηση με τους μαθητές κατά του φασισμού και για την αξία της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή