Ισπανία: Ρελάνς σε Σάντσεθ, Ερντογάν από τον ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος – Μήνυμα υπέρ της Ελλάδας

Ισπανία: Ρελάνς σε Σάντσεθ, Ερντογάν από τον ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος – Μήνυμα υπέρ της Ελλάδας

Με αφορμή την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στην Τουρκία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας Ελλάδας και Κύπρου τάχθηκε ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) της Ισπανίας, Πάμπλο Κασάδο, με αφορμή την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στην Τουρκία και στον απόηχο των αναφορών Ερντογάν περί συμφωνίας για κατασκευή αεροπλανοφόρου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κασάδο ανέφερε: «μετά το ταξίδι του Σάντσεθ στην Τουρκία, από το PP επαναλαμβάνουμε την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και της Κύπρου ως μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινοτικής πολιτικής ασφάλειας και μετανάστευσης για τις εξωτερικές μας σχέσεις».

Σημειώνεται πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του ελπίζει να ενισχύσει την αμυντική συνεργασία με την Ισπανία, μέσω της αγοράς ενός δεύτερου αεροπλανοφόρου και πιθανώς ενός υποβρυχίου.

Υπενθύμισε δε ότι η Τουρκία και η Ισπανία είχαν ήδη συνεργαστεί για την κατασκευή ενός ισπανικού επιθετικού πλοίου.

«Το πρώτο αεροπλανοφόρο δεν ήταν μεγάλης κλίμακας. Συμφωνήσαμε για την κατασκευή ενός αεροπλανοφόρου μεγάλης κλίμακας», δήλωσε ο Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό .

«Και ίσως, να συνάψουμε (συνεργασία) και για ένα υποβρύχιο», συνέχισε.

Ο Ερντογάν και ο Σάντσεθ επέβλεψαν νωρίτερα την υπογραφή έξι συμφωνιών, που καλύπτουν τη συνεργασία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την αντιμετώπιση καταστροφών και τον αθλητισμό.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή