ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Βουλή ενέκρινε το σχέδιο κοινωνικών μεταρρυθμίσεων του Μπάιντεν

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το σχέδιο κοινωνικών μεταρρυθμίσεων του προέδρου Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Η Βουλή ενέκρινε το σχέδιο κοινωνικών μεταρρυθμίσεων του Μπάιντεν

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το σχέδιο κοινωνικών μεταρρυθμίσεων του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ένα πρώτο κρίσιμο στάδιο πριν από την έγκρισή του από τη Γερουσία, η οποία πάντως προμηνύεται δύσκολη.

Το κείμενο που φέρει τον τίτλο «Build Back Better» (Ανοικοδομώντας καλύτερα), ένα τεράστιο κοινωνικό και περιβαλλοντικό σχέδιο ύψους 1,8 δισεκ. δολαρίων, εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία, μερικές ημέρες μετά την υπογραφή από τον Τζο Μπάιντεν του μεγάλου νόμου για τις υποδομές.

Ο κ. Μπάιντεν ανέφερε πως το οικονομικό πρόγραμμά του έκανε ένα νέο γιγαντιαίο βήμα μετά την έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ενός τεράστιου σχεδίου κοινωνικών δαπανών.

Η έγκριση του σχεδίου «είναι ένα νέο γιγαντιαίο βήμα προς τη συνέχιση του οικονομικού προγράμματός μου, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη μείωση του κόστους, για να γίνει η χώρα μας πιο ανταγωνιστική και να δώσουμε μια πραγματική ευκαιρία για επιτυχία στους εργαζόμενους καθώς και στη μεσαία τάξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Μπάιντεν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP 

Ειδήσεις σήμερα

Τζο Μπάιντεν: Μεταβιβάζει προσωρινά την εξουσία στην Κάμαλα Χάρις λόγω επέμβασης

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr