Λουκασένκο: Η Λευκορωσία αναμένει την απάντηση της Ε.Ε. για υποδοχή 2.000 μεταναστών

Λουκασένκο: Η Λευκορωσία αναμένει την απάντηση της Ε.Ε. για υποδοχή 2.000 μεταναστών

Το Μινσκ αναμένει την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για υποδοχή 2.000 προσφύγων και μεταναστών, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μινσκ αναμένει την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για υποδοχή 2.000 προσφύγων και μεταναστών, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ενώ τόνισε ότι η Γερμανία θα έπρεπε να τους υποδεχθεί.

Ο κ. Λουκασένκο τόνισε ότι η Λευκορωσία θα απαιτήσει από τη Γερμανία να δεχθεί τους μετανάστες και είπε ότι η Ε.Ε. δεν έρχεται σε επαφή με το Μινσκ για το θέμα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Belta, ο Λευκορώσος πρόεδρος προειδοποίησε την Πολωνία ότι θα έπρεπε να εξετάσει τις συνέπειες, σε περίπτωση υλοποίησης της απειλής της για κλείσιμο της σιδηροδρομικής διάβασης στα σύνορα.

Όπως είπε, οι πολωνικές απειλές για κλείσιμο των σιδηροδρομικών συνδέσεων με τη Λευκορωσία θα μπορούσαν να γυρίσουν μπούμερανγκ, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι τα τρένα προς Ρωσία και Κίνα θα έπρεπε να περνούν από το Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, όπου η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Γερμανία: «Δεν θα δεχθούμε πρόσφυγες» από τα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεχόφερ, έπειτα από συνομιλίες με τον Πολωνό ομόλογό του, δήλωσε ότι η Γερμανία δεν θα δεχθεί πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι τα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας.

«Δεν θα υποκύψουμε στην πίεση και δεν θα πούμε ότι “δεχόμαστε πρόσφυγες στις ευρωπαϊκές χώρες” γιατί αυτό θα σήμαινε ότι ακολουθούμε στη βάση της αυτή την ύπουλη στρατηγική» ανέφερε, εξαπολύοντας «βέλη» κατά της Λευκορωσίας, αλλά και της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Ρωσία: Θα απαντήσουμε στη στρατιωτική επέκταση του NATO στην Ουκρανία

⇒ ΗΠΑ: Πληροφορίες για ρωσικά σχέδια εισβολής στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή