ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία – Έγγραφο Reuters: Επιστροφή σε αυστηρά όρια για το χρέος θέλει η νέα κυβέρνηση

Τα τρία κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση στη Γερμανία θέλουν να επιστρέψουν στα αυστηρά όρια για το χρέος από το 2023

Γερμανία – Έγγραφο Reuters: Επιστροφή σε αυστηρά όρια για το χρέος θέλει η νέα κυβέρνηση

Τα τρία κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση στη Γερμανία θέλουν να αυξήσουν τις δημόσιες επενδύσεις στην πράσινη τεχνολογία και την ψηφιοποίηση καθώς και να επιστρέψουν στα αυστηρά όρια για το χρέος από το 2023, σύμφωνα με συμφωνία που είδε το Reuters την Τετάρτη.

Το κεντροαριστερό κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες συμφώνησαν επίσης να ισχυροποιήσουν την οικονομική και νομισματική ένωση στην Ε.Ε. και να σηματοδοτήσουν ότι είναι ανοιχτοί αναφορικά με την μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων στην Ευρωζώνη, του γνωστού Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

«Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης έχει επιδείξει την ευελιξία του. Σε αυτή τη βάση, θέλουμε να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη, να διατηρήσουμε την βιωσιμότητα του χρέους και την διατήρηση των φιλικών προς το κλίμα επενδύσεων», είπε η συμμαχία.

«Η περαιτέρω εξέλιξη των δημοσιονομικών κανόνων θα πρέπει να βασίζεται σε αυτούς τους στόχους για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας ενόψει των προκλήσεων της εποχής. Το σύμφωνο θα πρέπει να γίνει πιο απλό και πιο διαφανές», ανέφερε το έγγραφο.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Γερμανία: Η νέα κυβέρνηση παρουσίασε το περιεχόμενο της συμφωνίας

Πώς θα κατανεμηθούν τα υπουργεία

Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ»: Εισήγηση για καθολικό lockdown στη Γερμανία

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr