ΜΜΕ Β. Μακεδονίας: Το λεωφορείο μετέφερε παρανόμως 30.000 κροτίδες

ΜΜΕ Β. Μακεδονίας: Το λεωφορείο μετέφερε παρανόμως 30.000 κροτίδες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας infomax, το λεωφορείο μετέφερε 30.000 κροτίδες, ενώ στο μπροστινό μέρος υπήρχε μία παράνομη δεξαμενή λαδιού

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονιστικές πληροφορίες έρχονται στο φως για την τραγωδία με τους 46 νεκρούς στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου infomax.mk, το λεωφορείο του ταξιδιωτικού γραφείου «Besa Trans» κάηκε ολοσχερώς σε λιγότερο από δύο με τρία λεπτά, γεγονός που εξηγεί τον μεγάλο αριθμό των νεκρών.

Βάσει των ευρημάτων της αστυνομίας, η φωτιά ξεκίνησε στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα infomax, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου υπήρχε παράνομη δεξαμενή λαδιού χωρητικότητας 1.000 λίτρων, που συνέβαλε καθοριστικά στην τραγωδία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, «το πιο συγκλονιστικό, που ανεπίσημα διαπίστωσε η Infomax, είναι ότι το λεωφορείο μετέφερε μεγάλη ποσότητα πυροτεχνημάτων, τα οποία επρόκειτο να καταλήξουν στην αγορά της Βόρειας Μακεδονίας πριν από τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς. Πέρα από την πρόσθετη δεξαμενή, το λεωφορείο διέθετε ειδική αποθήκη για λαθρεμπόριο εμπορευμάτων και στην προκειμένη περίπτωση μεταφέρθηκε πυροτεχνικό υλικό ή περίπου 30 χιλιάδες κροτίδες».

Η πληροφορία αυτή, σημειώνει η infomax, εξηγεί και τη μαρτυρία δημοσιογράφου από τη Βουλγαρία, η οποία ανέφερε ότι όλα τα θύματα εντοπίστηκαν στη μεσαία πόρτα του λεωφορείου, καθώς προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν.

«Αν μετά την πυρκαγιά στο μπροστινό μέρος, που εκδηλώθηκε λόγω της πρόσθετης δεξαμενής λαδιού, το πυροτεχνικό υλικό εξερράγη, είναι σαφές γιατί κανείς από τους επιβάτες δεν κατάφερε να διαφύγει», αναφέρει το δημοσίευμα.

Τέλος, σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο οδηγός του λεωφορείου, λίγο πριν από το δυστύχημα αισθάνθηκε αδιαθεσία και στο συνοριακό πέρασμα Τουρκίας-Βουλγαρίας ζήτησε από τον συνάδελφό του να τον αντικαταστήσει.

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Στη Σόφια μεταβαίνει ο Ζόραν Ζάεφ για το τραγικό δυστύχημα με 46 νεκρούς

⇒ Βουλγαρία: 45 νεκροί από φωτιά σε λεωφορείο

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή