Σλοβακία: Καθολικό lockdown δύο εβδομάδων

Σλοβακία: Καθολικό lockdown δύο εβδομάδων

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιβολή καθολικού lockdown για το σύνολο του πληθυσμού, περιλαμβανομένων και των εμβολιασμένων πολιτών, ανακοίνωσε η Σλοβακία.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, τα περιοριστικά μέτρα θα έχουν ισχύ για δύο εβδομάδες και θα αφορούν τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους Σλοβάκους, αφότου η γειτονική Αυστρία επέβαλε ανάλογα μέτρα αυτήν την εβδομάδα.

Όπως τονίστηκε, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σε 10 ημέρες και πιθανή χαλάρωση θα αφορά τους εμβολιασμένους.

Νωρίτερα, η χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων ανακοίνωσε την υψηλότερη ημερήσια αύξηση της σε νέα κρούσματα Covid-19, και σύμφωνα με τα στοιχεία από τον ιστότοπο Our World in Data έχει την υψηλότερη κατά κεφαλήν αύξηση κρουσμάτων στον κόσμο.

Στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη καταγράφεται μεγάλη έξαρση στα κρούσματα Covid-19: η Τσεχία και η Ουγγαρία επίσης ανακοίνωσαν σήμερα ημερήσιο απολογισμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στη Σλοβακία, που έχει το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μόνο το 45% του πληθυσμού να έχει ανοσοποιηθεί, η αύξηση ασκεί νέες πιέσεις στα νοσοκομεία.

Το υπουργείο Υγείας είπε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται έχει φθάσει σε «κρίσιμο σημείο», στους 3.200, και ότι πλησιάζει τα υψηλά επίπεδα των περίπου 3.800 που καταγράφηκαν στο τελευταίο κύμα της πανδημίας. Οι περισσότεροι ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή