ΚΟΣΜΟΣ

Xωρίς μάσκα μέσα σε θέατρο «συνελήφθη» ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον συνελήφθη να αψηφά εκ νέου τις επίσημες εκκλήσεις των αρχών για χρήση μάσκας.

Xωρίς μάσκα μέσα σε θέατρο «συνελήφθη» ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον συνελήφθη να αψηφά εκ νέου τις επίσημες εκκλήσεις των αρχών για χρήση μάσκας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός βρέθηκε στο Θέατρο Αλμέϊδα στη συνοικία του Ισλινγκτον στο βορειοδυτικό Λονδίνο για να παρακολουθήσει «Μακμπέθ» του Σαίξπηρ. 

Τρεις εκ των θεατών δήλωσαν ότι είδαν τον Τζόνσον να μη φορά τα μάσκα του κατά τη διάρκεια της παράστασης αγνοώντας τις περί του αντιθέτου εκκλήσεις της επιχείρησης. 

Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε να φέρει τη μάσκα στο σαγόνι ενόσω βρισκόταν μέσα στην αίθουσα ενώ μία δεύτερη φωτογραφία τον απαθανάτισε σε δημόσιο χώρο του θεάτρου χωρίς καθόλου μάσκα. 

«Εβηχε και μετέδιδε σταγονίδια» είπε ένας από τους μάρτυρες της σκηνής

Το θέατρο φιλοξενεί ένα μήνυμα στον ιστότοπό του που λέει ότι ζητά από όλους τους θαμώνες να φορούν μάσκα ακόμη και κατά τη διάρκεια της παράστασης, ώστε να προστατέψουν «όλο το προσωπικό, το καστ και άλλα μέλη του κοινού από τον Covid». 

Οι θεατές κλήθηκαν να φορέσουν τις μάσκες τους καθώς εισέρχονταν, ενώ υπήρχαν πινακίδες γύρω από το κτίριο που επίσης ζητούσαν από όλους να φορούν μάσκα.

Δεύτερος μάρτυρας, από διαφορετικό σημείο της αίθουσας, είπε ότι οι περισσότεροι θεατές συμμορφώνονταν με τους κανόνες, αλλά ο πρωθυπουργός φόρεσε τη μάσκα του μόνο στο τέλος της παράστασης όταν τα φώτα άναψαν.

Ο Τζόνσον είχε δεχθεί κριτική και κατά τη διάρκεια της COP26  όταν εθεάθη να μη φορά μάσκα καθήμενος δίπλα στον 95χρονο Ντέιβιντ Ατένμπορο.

– Με πληροφορίες από Guardian