Βρετανία: «Stop» σε μωρά στη Βουλή των Κοινοτήτων

Βρετανία: «Stop» σε μωρά στη Βουλή των Κοινοτήτων

Την πόρτα της εξόδου έδειξε η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων στα βρέφη των λαϊκών αντιπροσώπων που προσέρχονται εκεί με τους γονείς τους.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πόρτα της εξόδου έδειξε η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων στα βρέφη των λαϊκών αντιπροσώπων που προσέρχονται εκεί με τους γονείς τους. Το θέμα ανέκυψε όταν η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Στέλα Κρίζι εμφανίστηκε την Τρίτη στην αίθουσα Ουεστμίνστερ του Κοινοβουλίου, προκειμένου να παρακολουθήσει τη συζήτηση, κρατώντας αγκαλιά τον μόλις τριών μηνών γιο της.

Ο πρόεδρος του σώματος, σερ Λίντσεϊ Χολ, την ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να παραμείνει στην αίθουσα με το μωρό και ταυτόχρονα ζήτησε από κοινοβουλευτική επιτροπή να επανεξετάσει τους κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία του. Η βουλευτής Κρίζι εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πιθανή αναθεώρηση των κανόνων, την οποία «έμαθε», καθώς δεν της επιτράπηκε να παραμείνει στην αίθουσα, και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί κάποιος τρόπος για να συνδυαστούν η πολιτική ζωή και η οικογένεια.

Βουλευτής των Εργατικών διαμαρτύρεται ότι της απα- γόρευσαν να φέρνει στην αίθουσα τον τριών μηνών γιο της.

Ο σερ Λίντσεϊ, υπεραμυνόμενος του κανονισμού, τόνισε ότι είναι «εξαιρετικά σημαντικό και οι γονείς-βουλευτές να συμμετέχουν απερίσπαστοι στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και γι’ αυτόν τον λόγο το Κοινοβούλιο διαθέτει βρεφονηπιακό σταθμό».

Η κυρία Κρίζι, πάντως, αποκάλυψε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έφερε τον γιο της, ο οποίος θηλάζει, στην αίθουσα και ότι είχε κάνει ακριβώς το ίδιο και με την κόρη της. Αυτή τη φορά, όμως, η κατάσταση εξελίχθηκε διαφορετικά και ενημερώθηκε με μέιλ ότι οι ενέργειές της δεν συνάδουν με τους κανονισμούς.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ντόμινικ Ράαμπ, τόνισε ότι καταλαβαίνει τη συνάδελφό του από το Εργατικό Κόμμα, επισημαίνοντας ότι οι πολιτικοί έχουν χρέος να διασφαλίσουν ότι «το επάγγελμά τους συμβαδίζει με τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής, ώστε οι βουλευτές να μπορούν να επιτελούν τα καθήκοντά τους ως μέλη του Κοινοβουλίου και ως γονείς». H βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, ωστόσο, είπε ότι είναι προφανές ότι οι κανονισμοί της Βουλής των Κοινοτήτων δεν μπορούν να εφαρμοστούν για «κάποιον που δεν είναι άνδρας κάποιας ηλικίας και από συγκεκριμένη κοινωνική τάξη» και υπογράμμισε ότι το «σημερινό καθεστώς είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή