Βρετανία: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια στον 6χρονο Άρθουρ Λαμπίνιο Χιους – Το σημάδι που αγνόησαν οι αρχές

Βρετανία: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια στον 6χρονο Άρθουρ Λαμπίνιο Χιους – Το σημάδι που αγνόησαν οι αρχές

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του εξάχρονου Άρθουρ Λαμπίνιο Χιους στην πόλη Σόλιχαλ της Βρετανίας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή έπειτα από τα βασανιστήρια στα οποία φέρονται να τον υπέβαλαν ο πατέρας του και η μητριά του. 

Τοπικά ΜΜΕ δημοσιεύουν λίγα 24ωρα μετά τα συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία ο 6χρονος ακούγεται να λέει «κανείς δεν με αγαπάει» και «κανείς δεν πρόκειται να με ταϊσει» μια φωτογραφία που αποτυπώνει την κακοποίηση που είχε υποστεί το παιδί. Συγκεκριμένα, στη φωτογραφία φαίνονται οι μελανιές που υπάρχουν στο κορμί του δύο μήνες πριν πεθάνει και την οποία είχε τραβήξει η γιαγιά του ανήλικου Τζοάν Χιους ως αποδεικτικό στοιχείο ότι ο ανήλικος κινδυνεύει. Είναι μάλιστα ένα από τα συνολικά 130 τραύματα που είχε στο σώμα του, παλαιότερα αλλά και πιο πρόσφατα.

Η γιαγιά του είπε στο δικαστήριο ότι είχε τηλεφωνήσει στις κοινωνικές υπηρεσίες και προσφέρθηκε να τους στείλει τη φωτογραφία, αλλά έλαβε την απάντηση «ότι δεν ήθελαν να τη δουν». Όταν οι κοινωνικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν το σπίτι της οικογένειας την επόμενη ημέρα, απέδωσαν τα σημάδια και τις μελανιές σε «παιδικό παιχνίδι» και δεν κατέγραψαν κάποιο λόγο ανησυχίας. Μία από τις κοινωνικές λειτουργούς κατέθεσε αργότερα στην δίκη ότι είχε προσέξει μόνο μια «μελανιά που κιτρίνιζε» στην πλάτη του Άρθουρ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Όταν αργότερα της έδειξαν την επίμαχη φωτογραφία με το σημάδι στον ώμο, δήλωσε σοκαρισμένη και εξέφραξε έκπληξη που δεν είχε συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα των τραυμάτων.

Σημειώνεται ότι ο εξάχρονος πέθανε στις 17 Ιουνίου του 2020 από τραύμα στον εγκέφαλο. 

Τόσο η Έμα Τάστιν, μητριά του Άρθουρ, όσο και ο φυσικός του πατέρας, δικάζονται ως υπεύθυνοι. Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος Τόμας Χιους, πατέρας του Άρθουρ, απουσίαζε από το σπίτι τη μέρα που το άτυχο αγόρι υπέστη τον μοιραίο τραυματισμό που του στοίχισε τη ζωή και προκλήθηκε από «επαναλαμβανόμενα χτυπήματα του κεφαλιού πάνω σε σκληρή επιφάνεια», ωστόσο κατηγορείται για συνέργεια και κακοποίηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μοιραία χτυπήματα κατάφερε στο παιδί η μητριά του. Ωστόσο, η ίδια επιμένει ότι δεν άγγιξε το αγόρι και υποστήριξε ότι πιθανώς τραυματίστηκε πέφτοντας από τις σκάλες.

Η μητριά του είχε ηχογραφήσει περισσότερα από 200 αρχεία του αγοριού ενώ βρισκόταν σε τιμωρία λέγοντας στο δικαστήριο ότι στόχος ήταν να δείξει στον σύντροφό της πώς συμπεριφερόταν ο γιος του. 

Στο ένα εξ αυτών ο Αρθουρ ακούγεται να λέει «κανείς δεν με αγαπάει» και επαναλαμβάνει μάλιστα τη φράση τέσσερις φορές σε ηχητικό διάρκειας 23 δευτερολέπτων και σε ένα δεύτερο ντοκουμέντο διάρκειας 44 δευτερολέπτων φωνάζει επτά φορές «κανείς δεν πρόκειται να με ταϊσει».

O Τόμας Χιους απαντούσε με μηνύματα όπως «άνοιξέ του τον λάκκο», «θα του κόψω τον λαιμό», ενώ σε άλλα μηνύματα που είχε στείλει έγραφε στη μητριά του αγοριού να «τον πετάξει έξω με τα σκουπίδια». 

Εκτός από τα σοκαριστικά ηχητικά κλιπ, στη δημοσιότητα δόθηκε και ένα βίντεο που δείχνει το εξασθενημένο αγόρι μερικές ώρες πριν από τον θάνατό του να πασχίζει να μαζέψει την κουβέρτα και το μαξιλάρι του από το πάτωμα όπου εξαναγκαζόταν να κοιμάται χωρίς στρώμα. Εμφανώς αδυνατισμένο, με την πυτζάμα τεράστια στο σώμα του, δυσκολεύεται ακόμα και να σταθεί στα πόδια του. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Άρθουρ χρειάστηκε περισσότερα από δύο λεπτά για να καταφέρει να σηκωθεί, να μαζέψει την κουβέρτα και το μαξιλάρι του και να διανύσει τα δύο μέτρα μέχρι την πόρτα του δωματίου. Μερικές ώρες αργότερα, το παιδί θα άφηνε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Ο πατέρας του Άρθουρ παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι για να τιμωρήσει το παιδί του, του προκαλούσε πόνο χρησιμοποιώντας σημεία πίεσης στον λαιμό του για να τον κάνει να πειθαρχήσει αντιγράφοντας τεχνικές που είχε δει σε βίντεο για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή