Φάουτσι για «μετάλλαξη Μποτσουάνα»: Συγκεντρώνουμε στοιχεία – Στο τραπέζι η απαγόρευση πτήσεων

Φάουτσι για «μετάλλαξη Μποτσουάνα»: Συγκεντρώνουμε στοιχεία – Στο τραπέζι η απαγόρευση πτήσεων

«Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε τα πάντα για την προστασία των Αμερικανών», δήλωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος, Άντονι Φάουτσι

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι τόνισε στο CNN ότι οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν στοιχεία για τη νέα μετάλλαξη, ενώ υπογράμμισε ότι εξετάζονται τα δεδομένα προκειμένου να αποφασιστεί αν θα επιβληθούν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

«Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να κάνουμε ό,τι έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο, να αποκλείσουμε τα ταξίδια από τη Νότια Αφρική», δήλωσε ο δρ Φάουτσι.

«Αυτό είναι βεβαίως κάτι που σκεφτόμαστε και κάνουμε ετοιμασίες για να εφαρμόσουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε τα πάντα για την προστασία των Αμερικανών. Αλλά θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει βάση για να γίνει αυτό», δήλωσε.

«Είναι προφανές ότι μόλις βρούμε περισσότερες πληροφορίες θα λάβουμε μία απόφαση το ταχύτερο δυνατόν».

Παγκόσμια ανησυχία

Ο Αντονι Φάουτσι πρόσθεσε ότι αμερικανοί επιστήμονες θα συνομιλήσουν σήμερα με τους συναδέλφους τους στη Νότια Αφρική σχετικά με τη νέα μετάλλαξη, η οποία εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη μεταδοτικότητα και την ικανότητά της να ξεπερνά τους φραγμούς ανοσίας. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η νέα μετάλλαξη βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ, είπε.

Οι αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο αντέδρασαν με ανησυχία στον εντοπισμό της νέας παραλλαγής. Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Βρετανία ενίσχυσαν τους συνοριακούς ελέγχους, καθώς οι επιστήμονες προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η μετάλλαξη είναι ανθεκτική στα εμβόλια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε να μη ληφθούν εσπευσμένα ταξιδιωτικά μέτρα, ενώ η Νότια Αφρική ανακοίνωσε ότι η επιβολή ταξιδιωτικών μέτρων από το Λονδίνο φαίνεται βιαστική.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

• Ηλίας Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε έως τώρα για τη «μετάλλαξη της Μποτσουάνα»

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή