Μετάλλαξη Μποτσουάνα – Κομισιόν: Οδηγία για αναστολή πτήσεων προς νότια Αφρική

Μετάλλαξη Μποτσουάνα – Κομισιόν: Οδηγία για αναστολή πτήσεων προς νότια Αφρική

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάλεσε σήμερα Δευτέρα σε αναστολή των πτήσεων σε περιοχές όπου έχει εντοπιστεί η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάλεσε σήμερα Δευτέρα σε αναστολή των πτήσεων προς περιοχές όπου έχει εντοπιστεί η μετάλλαξη της Μποτσουάνας του κορωνοϊού.

Τόνισε μάλιστα ότι οι κατασκευαστές των εμβολίων είναι υποχρεωμένοι να προσαρμόσουν τα σκευάσματά τους το συντομότερο δυνατό, καθώς εμφανίζονται νέες παραλλαγές του ιού.

Μάλιστα, η πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε ότι μίλησε σήμερα με επιστήμονες και κατασκευαστές εμβολίων, οι οποίοι όπως είπε υποστηρίζουν πλήρως αυτά τα προληπτικά μέτρα για να σταματήσει η διάδοση της νέας παραλλαγής.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η είδηση για τη νέα παραλλαγή στην περιοχή της νότιας Αφρικής συντάραξε τις παγκόσμιες αγορές.

«Είναι πλέον σημαντικό όλοι μας στην Ευρώπη να δράσουμε πολύ γρήγορα, αποφασιστικά και ενωμένα», δήλωσε, καλώντας τους πολίτες της Ε.Ε. να εμβολιαστούν και να ενισχύσουν την προστασία τους ενάντια στον ιό μέσω των αναμνηστικών δόσεων.

«Όλες οι εναέριες μετακινήσεις σε αυτές τις χώρες [όπου εντοπίστηκε η παραλλαγή] θα πρέπει να ανασταλούν μέχρι να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του κινδύνου που αποτελεί αυτή η νέα παραλλαγή», τόνισε η φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε αφότου το Βέλγιο – μέλος της Ε.Ε. και χώρα που φιλοξενεί τους θεσμούς του μπλοκ – επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα της εν λόγω παραλλαγής – γνωστής και ως B.1.1.529 – εντός των συνόρων του.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Συναγερμός στο Βέλγιο – Ανιχνεύτηκε θετικό κρούσμα

«Μετάλλαξη Μποτσουάνα»: Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής στην Αθήνα

• Ηλίας Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε έως τώρα για τη «μετάλλαξη της Μποτσουάνα»

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή