Μετάλλαξη Μποτσουάνα – Ισπανία: Αναστολή πτήσεων από δύο χώρες της νότιας Αφρικής

Μετάλλαξη Μποτσουάνα – Ισπανία: Αναστολή πτήσεων από δύο χώρες της νότιας Αφρικής

Η ισπανική κυβέρνηση θα αναστείλει τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική και την Μποτσουάνα μετά τις ανησυχίες για τη νέα ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή της Covid-19

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισπανική κυβέρνηση θα αναστείλει τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική και την Μποτσουάνα μετά τις ανησυχίες για τη νέα ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή της Covid-19 στις χώρες αυτές, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας, έπειτα από παρόμοιες αποφάσεις που έλαβαν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Θα εξετάσουμε και για άλλες χώρες αλλά επί του παρόντος είναι αυτές οι δύο», δήλωσε η Ντάριας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE

Η Ντάριας δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε θα τεθούν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα αλλά η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία εγκρίνονται τέτοιου είδους μέτρα, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη.

«Εμείς θα εγκρίνουμε αμέσως μια απόφαση… για να ζητάμε οι επιβάτες από τις χώρες υψηλού κινδύνου να παρέχουν, εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε ένα τεστ αντιγόνου ή ένα μοριακό τεστ».

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για απαγόρευση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση των ταξιδιών από και προς τις νότιες περιοχές της Αφρικής λόγω της ταχείας αύξησης της παραλλαγής B.1.1.529 στη Νότια Αφρική, για την οποία οι επιστήμονες φοβούνται ότι μπορεί να διαφεύγει την προστασία των εμβολίων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Υπ. Υγείας: Τέσσερα μέτρα για ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής

Κομισιόν: Οδηγία για αναστολή πτήσεων προς νότια Αφρική

• Ηλίας Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε έως τώρα για τη «μετάλλαξη της Μποτσουάνα»

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή