ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη Όμικρον – Μπάιντεν : Έκκληση για περισσότερα εμβόλια στις φτωχές χώρες

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον της Covid-19 πρέπει να ενθαρρύνει τον υπόλοιπο κόσμο να δώσει περισσότερα εμβόλια στις φτωχότερες χώρες

Μετάλλαξη Όμικρον – Μπάιντεν : Έκκληση για περισσότερα εμβόλια στις φτωχές χώρες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Παρασκευή ότι η εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον της Covid-19 πρέπει να ενθαρρύνει τον υπόλοιπο κόσμο να δώσει περισσότερα εμβόλια στις φτωχότερες χώρες.

«Οι πληροφορίες για αυτή τη νέα παραλλαγή θα πρέπει να καταστήσουν πιο προφανές από ποτέ ότι αυτή η πανδημία δεν θα τελειώσει χωρίς εμβολιασμούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη δώσει περισσότερα εμβόλια σε άλλες χώρες απ’ ό,τι όλες οι άλλες χώρες μαζί. Είναι η ώρα και οι άλλες χώρες να κάνουν όσα η Αμερική όσον αφορά την ταχύτητα και τη γενναιοδωρία», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωση.

Ο Μπάιντεν κάλεσε τις χώρες που θα συνεδριάσουν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου την ερχόμενη εβδομάδα να συμφωνήσουν να παραιτηθούν από την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια κατά της Covid-19 μετά την ανακάλυψη μιας νέας παραλλαγής του κορωνοϊού στη Νότια Αφρική.

«Αυτή η είδηση σήμερα επαναλαμβάνει τη σημασία να προχωρήσουμε γρήγορα σε αυτό (στην παραίτηση από την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας)», τόνισε. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ο τριπλός γρίφος της μετάλλαξης «Όμικρον»

Ο ΠΟΥ ονόμασε «Όμικρον» τη νέα μετάλλαξη: Υψηλότερος ο κίνδυνος επαναμόλυνσης

Θ. Ζαούτης στο kathimerini.gr: Νωρίς για συμπεράσματα σχετικά με την «Όμικρον»

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr