Μετάλλαξη Όμικρον – Βρετανία: «Ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερα κρούσματα» στη χώρα

Μετάλλαξη Όμικρον – Βρετανία: «Ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερα κρούσματα» στη χώρα

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Σατζίντ Τζαβίντ δήλωσε σήμερα ότι ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερα κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον στη χώρα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Σατζίντ Τζαβίντ δήλωσε σήμερα ότι ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερα κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού στη χώρα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για την ανάσχεση της εξάπλωσής του.

«Ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερα κρούσματα και γι΄αυτό όταν επιβεβαιώσαμε αυτά τα δύο χθες, ένα στο Έσεξ και ένα στο Νότιγχαμ, αμέσως βεβαιωθήκαμε ότι εντοπίσαμε με ακρίβεια όλες τις επαφές τους. Επιπλέον διενεργούμε στοχευμένα διαγνωστικά τεστ και στις δύο περιοχές και στη συνέχεια προχωράμε στην αλληλούχιση του γονιδιώματος όλων των θετικών τεστ», τόνισε ο Τζαβίντ μιλώντας στο BBC.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Η χρήση μάσκας θα γίνει ξανά υποχρεωτική στα καταστήματα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αγγλία από την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά της Όμικρον, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Επιπλέον, θα διεξάγονται τεστ PCR σε όλους όσους μπαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και όσοι έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα της Όμικρον θα πρέπει να τίθενται σε αυτοαπομόνωση, ακόμη και αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή