Μετάλλαξη Όμικρον – Ολλανδία: Εντοπίστηκαν 13 κρούσματα σε πτήσεις από τη Νότια Αφρική

Μετάλλαξη Όμικρον – Ολλανδία: Εντοπίστηκαν 13 κρούσματα σε πτήσεις από τη Νότια Αφρική

Δεκατρία κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκαν μεταξύ των επιβατών που έφτασαν στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ το βράδυ της Παρασκευής με δύο πτήσεις της KLM από το Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκατρία κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκαν μεταξύ των επιβατών που έφτασαν στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ το βράδυ της Παρασκευής με δύο πτήσεις της KLM από το Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ.

«Στην έρευνά μας για την αλληλούχιση του γονιδιώματος του ιού, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, βρήκαμε μέχρι στιγμής 13 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον μεταξύ των επιβατών που βγήκαν θετικοί στο τεστ του κορωνοϊού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ολλανδικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM).

Υπενθυμίζεται ότι οι 600 επιβάτες από τις δύο πτήσεις χρειάστηκε να περιμένουν επί ώρες προκειμένου να τους γίνουν διαγνωστικά τεστ λόγω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει παγκοσμίως το νέο στέλεχος στέλεχος.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι 61 τεστ ήταν θετικά.

«Δεν είναι απίθανο να εμφανιστούν περισσότερα κρούσματα στην Ολλανδία», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Ρότερνταμ ο υπουργός Υγείας, Χούγκο ντε Γιόνγκε.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας επιχειρούν επίσης να έρθουν σε επαφή και να εξετάσουν περίπου 5.000 άλλους επιβάτες, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στη χώρα από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια ή τη Ζιμπάμπουε από την Δευτέρα.

Η ανησυχία για την νέα παραλλαγή εντείνεται, καθώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν ήδη κρούσματα.

Στην Ολλανδία τίθενται σήμερα σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα με βάση τα οποία τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα περισσότερα καταστήματα θα κλείνουν στις πέντε το απόγευμα σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή