Αεροπορική έκθεση Ντουμπάι: Vegan καθίσματα και τζετ με βεράντα και… ντίσκο

Αεροπορική έκθεση Ντουμπάι: Vegan καθίσματα και τζετ με βεράντα και… ντίσκο

Ένα ελικόπτερο με vegan καθίσματα, ένα τζετ με βεράντα και γκαράζ, καθώς και μια ντίσκο στα… 35.000 πόδια παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη αεροπορική έκθεση του Ντουμπάι

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα ελικόπτερο με vegan καθίσματα, ένα τζετ με βεράντα και γκαράζ, καθώς και μια ντίσκο στα… 35.000 πόδια, είναι μόλις τρεις από τις ιδέες που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στην αεροπορική έκθεση του Ντουμπάι. Στόχος της έκθεσης είναι να φέρει τους VIP ταξιδιώτες ξανά στους αιθέρες.

Παρά το πλήγμα που δέχθηκε ο κλάδος των αερομεταφορών από την πανδημία και τις επικρίσεις για τον ρόλο του στην κλιματική κρίση, η ζήτηση για ιδιωτικά τζετ παραμένει αμείωτη.

Αεροπορική έκθεση Ντουμπάι: Vegan καθίσματα και τζετ με βεράντα και… ντίσκο-1
Lufthansa Technik AG

Η Lufthansa Technik, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στη συντήρηση και επισκευή αεροσκαφών, παρουσίασε ένα ιδιωτικό τζετ που προσφέρει την ίδια εμπειρία με ένα σούπερ γιοτ. Μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες του σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, παρέχοντας ανέσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου.

Αεροπορική έκθεση Ντουμπάι: Vegan καθίσματα και τζετ με βεράντα και… ντίσκο-2
Lufthansa Technik AG

Η καμπίνα «Explorer» περιλαμβάνει μια αναδιπλούμενη βεράντα (που ανοίγει μόνο όταν το αεροσκάφος είναι σταθμευμένο), τέσσερα δίκλινα υπνοδωμάτια, γυμναστήριο και γκαράζ.

«Θέλαμε να παρουσιάσουμε ένα αεροσκάφος που θα είναι σαν ένα ιπτάμενο ξενοδοχείο, έτσι ώστε οι επισκέπτες που θα ναυλώνουν το αεροσκάφος να μπορούν να κάνουν έναν γύρο του κόσμου σε δύο εβδομάδες», δήλωσε στο CNN ο Γουίλαντ Τιμ, επικεφαλής πωλήσεων για VIP και αεροσκάφη ειδικών αποστολών της Lufthansa Technik. Με τον τρόπο αυτό, πρόσθεσε, οι επιβάτες θα επισκέπτονται διαφορετικές γωνιές του κόσμου μέσα σε λίγες ώρες.

Αεροπορική έκθεση Ντουμπάι: Vegan καθίσματα και τζετ με βεράντα και… ντίσκο-3
Lufthansa Technik AG

Βέβαια, τέτοιες υπηρεσίες κοστίζουν ακριβά. Η εταιρεία υπολογίζει ότι η τοποθέτηση της καμπίνας σε ένα Airbus A330 μήκους 60 μέτρων, θα κόστιζε 100 εκατομμύρια ευρώ συν το επιπλέον κόστος του αεροσκάφους, το οποίο συνήθως ξεπερνά τα 230 εκατομμύρια δολάρια. «Είναι μια πολύ μεγάλη επένδυση», τόνισε ο Γουίλαντ Τιμ.

Αεροπορική έκθεση Ντουμπάι: Vegan καθίσματα και τζετ με βεράντα και… ντίσκο-4
Lufthansa Technik AG

Μεταξύ των 175 αεροσκαφών που παρουσιάστηκαν στην έκθεση ήταν και το vegan ελικόπτερο της Airbus Corporate Helicopters. Η εταιρεία είχε εξοπλίσει το εσωτερικό του νέου μοντέλου της, του ACH145, με υπερδέρμα, ένα συνθετικό υλικό που μιμείται την όψη και την υφή του δέρματος.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή