Λευκορωσία: Νέες απειλές Λουκασένκο για διακοπή της ροής φυσικού αερίου

Λευκορωσία: Νέες απειλές Λουκασένκο για διακοπή της ροής φυσικού αερίου

Με διακοπή της ροής φυσικού αερίου απείλησε εκ νέου ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, αν η Πολωνία κλείσει τα σύνορα με τη Λευκορωσία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διακοπή της ροής φυσικού αερίου απείλησε εκ νέου ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, αν η Πολωνία κλείσει τα σύνορα με τη Λευκορωσία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Χθες το βράδυ, η κυβέρνηση της Πολωνίας παρέτεινε για ακόμη τρεις μήνες την απαγόρευση της πρόσβασης στην περιοχή των συνόρων με τη Λευκορωσία, που επιβλήθηκε τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας της κλιμάκωσης της μεταναστευτικής κρίσης, με την άφιξη χιλιάδων ανθρώπων.

Τα νέα μέτρα διατηρούν την απαγόρευση πρόσβασης στη μεθόριο σε οποιονδήποτε μη μόνιμο κάτοικό της, συμπεριλαμβανομένων μελών ΜΚΟ που βοηθούν μετανάστες.

Η Δύση κατηγορεί το καθεστώς της Λευκορωσίας ότι ενορχήστρωσε την μεταναστευτική κρίση, για να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το Μινσκ να αρνείται τις κατηγορίες.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Μεταναστευτικό: Η Πολωνία παρατείνει την απαγόρευση πρόσβασης στα σύνορα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή