ΗΠΑ: Το πρώτο κρούσμα της Όμικρον επιβεβαιώθηκε στην Καλιφόρνια

ΗΠΑ: Το πρώτο κρούσμα της Όμικρον επιβεβαιώθηκε στην Καλιφόρνια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον επιβεβαιώθηκε στις ΗΠΑ, σε ένα άτομο που είχε επιστρέψει από τη Νότια Αφρική, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές. Το πρόσωπο αυτό διαγνώστηκε θετικό στην Καλιφόρνια, έγινε γνωστό, σε ένα δελτίο τύπου, από το Κέντρα Πρόληψης και Μάχης κατά των Ασθενειών (CDC). Το πρόσωπο αυτό «ήταν πλήρως εμβολιασμένο και εκδήλωσε ήπια συμπτώματα, παρουσιάζοντας βελτίωση», συμπλήρωσαν τα CDC. 

Το πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ της παραλλαγής Όμικρον της Covid-19 εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια, επιβεβαίωσε και ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι. Το πρόσωπο που φέρει την παραλλαγή είχε επιστρέψει από τη Νότια Αφρική στις 22 Νοεμβρίου και διαγνώστηκε θετικό επτά ημέρες αργότερα, είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το άτομο αυτό, που ήταν πλήρως εμβολιασμένο κατά της Covid-19 αλλά δεν είχε λάβει αναμνηστική δόση, εκδήλωσε ήπια συμπτώματα και τέθηκε σε αυτοαπομόνωση.

Το πρόσωπο αυτό διαγνώστηκε θετικό στην Καλιφόρνια, έγινε γνωστό, σε ένα δελτίο τύπου, από το Κέντρα Πρόληψης και Μάχης κατά των Ασθενειών (CDC).

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή