Τα δάκρυα του Μπόλντουιν

Συνέντευξη του Αλεκ Μπόλντουιν για το δυστύχημα στην ταινία «Rust»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Η πρώτη συνέντευξη του Αλεκ Μπόλντουιν μετά τον θάνατο της κινηματογραφίστριας, η οποία έπεσε νεκρή από πυρά όπλου στα γυρίσματα ταινίας γουέστερν, επρόκειτο να προβληθεί σήμερα τα ξημερώματα, με τον δημοφιλή ηθοποιό να εξηγεί τι συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας «Rust».

Ο ηθοποιός φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε την κινηματογραφίστρια, νομίζοντας ότι το όπλο του είχε άσφαιρα.

Η κινηματογραφίστρια σκοτώθηκε όταν ο Μπόλντουιν φέρεται να πυροβόλησε με όπλο το οποίο έπρεπε να έχει άσφαιρα βλήματα. Μιλώντας για τη συνέντευξη, που είχε μαγνητοσκοπηθεί, ο δημοσιογράφος Τζορτζ Στεφανόπουλος είπε: «Αυτή ήταν η πιο έντονη συνέντευξη που είχα στη ζωή μου. Ο Μπόλντουιν είναι συντετριμμένος, όπως καταλαβαίνετε, αλλά ήταν απολύτως ειλικρινής και μίλησε εκτενώς για τη Χαλίνα Χάτσινς και για το τι ακριβώς έγινε εκείνη την ημέρα στα γυρίσματα».

Σε απόσπασμα της συνέντευξης, ο Μπόλντουιν λέει στον Στεφανόπουλο: «Δεν τράβηξα τη σκανδάλη. Δεν θα έστρεφα ποτέ ένα όπλο προς κάποιον άνθρωπο και δεν θα πίεζα τη σκανδάλη σε καμία περίπτωση. Δεν έχω ιδέα γιατί το όπλο δεν είχε άσφαιρα. Κάποιος έβαλε πραγματική σφαίρα στον μύλο του ρεβόλβερ, ενώ δεν έπρεπε να υπάρχουν καθόλου πραγματικά πυρά στα γυρίσματα».

Τα δάκρυα του Μπόλντουιν-1

Ο ηθοποιός έχει μιλήσει δημόσια δύο φορές μέχρι στιγμής για το περιστατικό. Την πρώτη μέσω ανακοίνωσής του –μία ημέρα μετά τον θάνατο της Χάτσινς– ανέφερε: «Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τη λύπη μου για το τραγικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή της Χαλίνα Χάτσινς, μιας μητέρας, συζύγου και αξιοθαύμαστης συναδέλφου». Στις 17 Νοεμβρίου, η υπεύθυνη σεναρίου, Μάμι Μίτσελ, κατέθεσε αγωγή στην αστική δικαιοσύνη εναντίον του Μπόλντουιν και των υπόλοιπων παραγωγών της ταινίας, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν στην πορεία της σφαίρας όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε. «Πολλές ημέρες πριν από το μοιραίο γύρισμα, υπήρχαν σημάδια για ελλείψεις ασφαλείας στα όπλα. Οπερατέρ είχε αναφέρει δύο τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις σε πρόβα. Οι συνήθεις κανόνες ασφαλείας για τα όπλα στο γύρισμα αγνοήθηκαν», τόνισε η δικηγόρος της Μίτσελ. «Η οπλουργός δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Εχω βρεθεί σε πολλά γυρίσματα με όπλα και οι οπλουργοί ασφαλίζουν πάντα κάθε όπλο. Στο γύρισμα αυτό, η οπλουργός άφηνε τα όπλα εκτεθειμένα σε κοινή θέα πάνω στο τραπεζάκι της», είπε στο People μέλος του κινηματογραφικού συνεργείου. Η 24χρονη οπλουργός Γκουτιέρεζ-Ριντ υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο οι πραγματικές σφαίρες βρέθηκαν στο γύρισμα, για να καταλήξουν στο εξάσφαιρο του Μπόλντουιν. Ο δικηγόρος της διέψευσε τους ισχυρισμούς που δημοσιεύθηκαν στο People, υποστηρίζοντας ότι η πελάτισσά του κλείδωνε πάντα τα όπλα, ακόμη και όταν απομακρυνόταν για λίγα λεπτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή