Διευθύνων σύμβουλος BioNTech: Πιστεύω ότι θα χρειαστούμε νέο εμβόλιο κατά της Covid-19

Διευθύνων σύμβουλος BioNTech: Πιστεύω ότι θα χρειαστούμε νέο εμβόλιο κατά της Covid-19

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραλλαγή «Όμικρον» της Covid-19 ενδέχεται να προσβάλλει εμβολιασμένους και άτομα με υψηλή έκθεση στον ιό, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν.

Πρόσθεσε ότι «δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί εάν οι εμβολιασμένοι έχουν αρκετή προστασία για να αποφύγουν τη σοβαρή νόσηση από το νέο στέλεχος, αλλά περιμένουμε ωστόσο ότι θα είναι προστατευμένοι από σοβαρή λοίμωξη».

Όπως είπε «το νέο στέλεχος έφτασε νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς το περίμενε να κάνει την εμφάνισή του κάποια στιγμή το νέο έτος» σημείωσε δε ότι «υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής του εμβολίου σχετικά γρήγορα».

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν κάνει ενισχυτική δόση θα έχουν επαρκή προστασία ενάντια στη σοβαρή νόσηση και ίσως και σε κάθε μορφή νόσησης, κάτι που θα εξακριβωθεί σε λίγες εβδομάδες. «Όσο περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανοσία, τόσο πιο προστατευμένοι είμαστε ενάντια στην ικανότητα της Covid-19 να μεταλλάσσεται», είπε από την πλευρά της η Οζλέμ Τουρετσί, η δεύτερη εκ των ιδρυτών της BioNTech.

Ο Ουγκούρ Σαχίν εξέφρασε την άποψη ότι «θα χρειαστεί ένα νέο εμβόλιο κατά της Covid-19 και το ερώτημα είναι πότε θα το χρειαστούμε».

Προέβλεψε τέλος ότι «οι ανεμβολίαστοι ενδέχεται να έχουν ακόμη περισσότερο σοβαρή και ταχεία νόσηση» και πως «αυξάνεται η πιθανότητα ότι οι άνθρωποι θα χρειάζονται ετήσιο εμβόλιο κατά της Covid-19, αντίστοιχο με το εμβόλιο της γρίπης».

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Οι ιδρυτές της ΒiοΝΤech, Οζλέμ Τουρετσί και Ουγκούρ Σαχίν στην «Κ»: Πιο κοντά στο εμβόλιο για τον καρκίνο

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή