ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος δηλώνει έτοιμος να αναλάβει δράση εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος δηλώνει έτοιμος να αναλάβει δράση εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για μια πιθανή τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις ή άλλα μέτρα σε βάρος της Ρωσίας, αν η Μόσχα αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προβαίνει σε ενέργειες που θα του επέτρεπαν να εισβάλει στη γειτονική χώρα.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να προετοιμαστούμε και σε μια περιοχή για την οποία έχουμε εκφράσει σοβαρές ανησυχίες» συμπλήρωσε.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για μια πιθανή τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν για να συζητήσουν το θέμα αυτό.

Πρόσθεσε ότι η αμερικανική βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας για την Ουκρανία παραμένει υπό εξέταση, ενώ αρνήθηκε να πει εάν ο στρατιωτικός σχεδιασμός είναι μέρος του συνολικού σχεδίου του Μπάιντεν για την Ουκρανία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή