Κορωνοϊός: Σε ισχύ το Plan B του Τζόνσον στη Βρετανία

Κορωνοϊός: Σε ισχύ το Plan B του Τζόνσον στη Βρετανία

Στην ενεργοποίηση του Plan B κατέφυγε χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η Γηραιά Αλβιώνα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο επέλασης της μετάλλαξης «Ομικρον».

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ενεργοποίηση του Plan B κατέφυγε χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η Γηραιά Αλβιώνα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο επέλασης της μετάλλαξης «Ομικρον». Από την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε, επανασυστήνεται η επάνοδος στην τηλεργασία. «Εργαστείτε από το σπίτι αν αυτό είναι δυνατό», είπε για να προσθέσει ότι η χρήση μάσκας θα πρέπει να τηρείται, από την Παρασκευή, στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, όπως τα σινεμά και τα θέατρα. Αυστηρότερες θα γίνουν επίσης οι προϋποθέσεις για την είσοδο σε νυκτερινά κέντρα ή άλλους χώρους όπου παρατηρείται συρροή κόσμου, καθώς θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να επιβληθούν περιορισμοί στις κοινωνικές συναναστροφές εν μέσω των εορτών, όπως συνέβη πέρυσι. Nωρίτερα, ο Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον βρετανικό λαό μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που εμφάνιζε συνεργάτες του να αστειεύονται γύρω από ανέμελα πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ πέρυσι τα Χριστούγεννα, όταν η χώρα βρισκόταν σε lockdown.

Συγγνώμη από τον Βρετανό πρωθυπουργό για τα περυσινά κορωνοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ – Παραιτήθηκε η σύμβουλός του Αλέγκρα Στράτον.

«Ζητώ απερίφραστα συγγνώμη για την προσβολή που προκάλεσε αυτή η ιστορία στη χώρα και για την εντύπωση που άφησε», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων. Πρώτη η εφημερίδα Mirror αποκάλυψε ότι υπήρξε σειρά χριστουγεννιάτικων πάρτι, με συμμετοχή 40 έως 50 ατόμων, στην Ντάουνινγκ Στριτ. Για μία εβδομάδα η κυβέρνηση Τζόνσον αρνούνταν ότι υπήρξε οποιαδήποτε παραβίαση των περιοριστικών μέτρων, αλλά την Τρίτη το δίκτυο ITV δημοσιοποίησε βίντεο που εμφάνιζε την τότε γραμματέα επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Αλέγκρα Στράτον, να επιβεβαιώνει ουσιαστικά την καταγγελία και να αστειεύεται για τα εν λόγω πάρτι. Χθες το απόγευμα, η Στράτον παραιτήθηκε από το αξίωμά της ως συμβούλου του Τζόνσον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή