Στον διαστημικό σταθμό ο Γιουσάκου Μαεζάουα

Στον διαστημικό σταθμό ο Γιουσάκου Μαεζάουα

Στον διαστημικό σταθμό έφθασε χθες το απόγευμα ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάουα, για παραμονή 12 ημερών σε τροχιά γύρω από τη Γη.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΠΑΪΚΟΝΟΥΡ. Στον διαστημικό σταθμό έφθασε χθες το απόγευμα ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάουα, για παραμονή 12 ημερών σε τροχιά γύρω από τη Γη. Η εκτόξευση του Ιάπωνα επιχειρηματία από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζαχστάν με πύραυλο Σογιούζ σηματοδοτεί τη δυναμική επάνοδο της Ρωσίας στον διαστημικό τουρισμό.

Ο Μαεζάουα, ιδρυτής της μάρκας ρούχων Zozo, συνοδεύεται από Ιάπωνα οπερατέρ, ο οποίος θα καταγράψει το ταξίδι του. Στην αποστολή στον ΔΣΣ συμμετέχει επίσης ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξάντρ Μιζούρκιν. Το πλήρωμα των τριών ανδρών προσέδεσε την κάψουλα του Σογιούζ στον σταθμό και αναμενόταν να εισέλθει στον ΔΔΣ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου ασφαλείας, που μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες.

Ο Ιάπωνας μεγιστάνας είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης για πρώτη φορά το 2016, όταν δαπάνησε 57,3 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει έργο ζωγραφικής του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά. Το 2017, ο Μαεζάουα πλήρωσε 110,5 εκατ. δολάρια για άλλη ελαιογραφία του Μπασκιά, ενώ το 2018 εκδήλωσε ενδιαφέρον για τα διαστημικά ταξίδια, ανεβαίνοντας στη σκηνή παρουσίασης από τον ιδρυτή της SpaceX, Ελον Μασκ και ανακοίνωσε ότι θα είναι ο πρώτος επιβάτης του διαστημοπλοίου Starship SpaceX, του γιγάντιου διαστημοπλοίου νέας γενιάς, που θα μεταφέρει στο κοντινό μέλλον τους αστροναύτες της NASA στην επιφάνεια της Σελήνης.

O Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος θα παραμείνει 12 ημέρες σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Η παρθενική αποστολή Starship, που θα πραγματοποιήσει περιστροφή γύρω από τον δορυφόρο της Γης προτού επιστρέψει στον πλανήτη μας, είναι προγραμματισμένη για εκτόξευση το 2023, αν και η ημερομηνία αυτή έχει καταστεί αμφίβολη, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Μαεζάουα είχε αρχικά προσκαλέσει ομάδα καλλιτεχνών για να τον συνοδεύσει στο ταξίδι του γύρω από τη Σελήνη, ακυρώνοντας αργότερα τα σχέδιά του και ανακοινώνοντας ότι αναζητάει μέσω διαγωνισμού γυναίκα «σύντροφο ζωής» για το διαστημικό ταξίδι του. Οι έντονες επικρίσεις που δέχθηκε υποχρέωσαν τελικά τον Ιάπωνα μεγιστάνα να ακυρώσει το σχέδιό του και να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη από τις 28.000 υποψήφιες που είχαν καταθέσει αιτήσεις συμμετοχής.

Η αποστολή του 46χρονου Μαεζάουα στον ΔΔΣ ανακοινώθηκε τον Μάιο, ενώ ο επιχειρηματίας πέρασε από εκπαίδευση στο ιστορικό κέντρο εκπαίδευσης αστροναυτών Γιούρι Γκαγκάριν, στα περίχωρα της Μόσχας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή