Αυστραλία: Τον Ιανουάριο ξεκινάει ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών

Αυστραλία: Τον Ιανουάριο ξεκινάει ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών

Η Αυστραλία θα ξεκινήσει να χορηγεί εμβόλια κατά της covid-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών από τις 10 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αυστραλία θα ξεκινήσει να χορηγεί εμβόλια κατά της covid-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών από τις 10 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον.

«Αυτά είναι καλά νέα για εκατομμύρια οικογένειες σε όλη τη χώρα που επιθυμούν τα παιδιά τους να έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν», υπογράμμισε ο Μόρισον σε ανακοίνωσή του.

Αφού εξέτασε τα στοιχεία από τον Καναδά, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή συνέστησε να μεσολαβεί διάστημα οκτώ εβδομάδων μεταξύ των δύο δόσεων, το οποίο μπορεί να μειωθεί στις τρεις εβδομάδες εφόσον καταγραφεί έξαρση των κρουσμάτων.

Αρχικά στα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών θα χορηγηθεί το εμβόλιο της Pfizer, ενώ η ρυθμιστική αρχή θα εξετάσει και αυτό της Moderna για το οποίο αναμένεται να αποφανθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Πλήρως εμβολιασμένο το 90% του πληθυσμού άνω των 16 ετών

Η απόφαση για τον εμβολιασμό παιδιών ελήφθη την ώρα που οι αρχές της Αυστραλίας προσπαθούν να επιταχύνουν τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά της covid-19. Η χώρα ήδη έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως, με σχεδόν το 90% του πληθυσμού της άνω των 16 ετών να έχει ανοσοποιηθεί πλήρως. Παράλληλα, περίπου το 70% των εφήβων ηλικίας 12 με 15 ετών έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να λάβουν ενισχυτική δόση λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον», η οποία φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική, την ώρα μάλιστα που παρατηρείται σταθερή άνοδος στον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων covid-19 στο Σίδνεϊ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Η Νέα Νότια Ουαλία, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ, ανακοίνωσε 516 νέα κρούσματα covid-19 σήμερα, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό μολύνσεων εδώ και δύο μήνες.

Τα περισσότερα κρούσματα οφείλονται στο στέλεχος Δέλτα, όμως έχει αυξηθεί και ο αριθμός των μολύνσεων λόγω της «Όμικρον», η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αυστραλία πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Πλέον στη χώρα έχουν εντοπιστεί περίπου 50 κρούσματα, τα περισσότερα εκ των οποίων στο Σίδνεϊ.

Συνολικά στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί περίπου 225.000 κρούσματα covid-19 και 2.084 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή