Ακριβά πληρώνει το κορωνοπάρτι ο Μπόρις Τζόνσον

Ακριβά πληρώνει το κορωνοπάρτι ο Μπόρις Τζόνσον

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από χθες στη Βρετανία, καθώς η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον πασχίζει να ανακόψει τη διάδοση της παραλλαγής «Ομικρον».

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από χθες στη Βρετανία, καθώς η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον πασχίζει να ανακόψει τη διάδοση της παραλλαγής «Ομικρον». Οι μάσκες είναι και πάλι υποχρεωτικές στους κλειστούς, δημόσιους χώρους και η τηλεργασία επεκτείνεται, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης και στις μεγάλες συναθροίσεις. Για την αντιπολίτευση και για πολλούς αναλυτές, όμως, τα νέα μέτρα αποτελούν κυρίως προσπάθεια αντιπερισπασμού της κοινής γνώμης από το σκάνδαλο που απειλεί να επιφέρει μέγα πολιτικό πλήγμα στον Βρετανό πρωθυπουργό: την αποκάλυψη ότι πέρυσι τέτοιο καιρό συνεργάτες του έκαναν πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ, κάτι που απαγορευόταν για τον υπόλοιπο πληθυσμό λόγω του lockdown.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για την εφημερίδα The Times, οι Συντηρητικοί έπεσαν κατά 3% την τελευταία εβδομάδα, για να περιοριστούν στο 33% της πρόθεσης ψήφου, πίσω από τους Εργατικούς, οι οποίοι φτάνουν το 37%, σημειώνοντας άνοδο τεσσάρων μονάδων. Η ζημιά για τον Τζόνσον έγινε όταν τηλεοπτικά δίκτυα πρόβαλαν βίντεο, όπου σύμβουλοι του πρωθυπουργού εμφανίζονταν να επιβεβαιώνουν, ουσιαστικά, ότι έγινε το επίμαχο πάρτι και να αστειεύονται με τους περιορισμούς που ίσχυαν για τους κοινούς θνητούς.

Οι Συντηρητικοί πέρασαν δεύτεροι στις δημοσκοπήσεις, ενώ νέες αποκαλύψεις επιβαρύνουν τη θέση του Βρετανού πρωθυπουργού.

Αποκαλύψεις

Τα πράγματα χειροτέρεψαν για την κυβέρνηση των Τόρις, χθες, όταν αποκαλύφθηκε ότι στην εν λόγω κοινωνική συνάθροιση της Ντάουνινγκ Στριτ συμμετείχε και ο υπ’ αριθμόν ένα σύμβουλος επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Τζακ Ντόιλ, ο οποίος, μάλιστα, έβγαλε λόγο και απένειμε βραβεία, αστεϊζόμενος με τους συναδέλφους του. Στο μεταξύ, ο Τζόνσον αντιμετωπίζει άλλον έναν πονοκέφαλο: τη σφοδρή αντίδραση αρκετών βουλευτών του στα νέα περιοριστικά μέτρα, η οποία δεν αποκλείεται να εκφραστεί με την ψήφο τους, την ερχόμενη εβδομάδα, όταν η Βουλή των Κοινοτήτων κληθεί να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή