Κεντάκι: Επισήμως σε κατάσταση μείζονος καταστροφής η πολιτεία

Κεντάκι: Επισήμως σε κατάσταση μείζονος καταστροφής η πολιτεία

Ο φονικός ανεμοστρόβιλος μετέφερε μια φωτογραφία 210 χλμ μακριά

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακήρυξε την Κυριακή το βράδυ (ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδας) σε κατάσταση μείζονος καταστροφής την πολιτεία Κεντάκι, η οποία χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλους την Παρασκευή με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστιες υλικές ζημιές και να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

Η απόφαση αυτή του Αμερικανού προέδρου ανοίγει τον δρόμο για να χορηγηθεί περαιτέρω βοήθεια από το ομοσπονδιακό κράτος.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, ο Άντι Μπεσίαρ, υπέβαλε νωρίτερα την Κυριακή επίσημο αίτημα στον Λευκό Οίκο να κηρυχθεί μείζων καταστροφή στην πολιτεία του, ενημέρωσε νωρίτερα δημοσιογράφους η επικεφαλής της FEMA, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Φωτογραφία ταξιδεύει 210 χλμ

Οικογενειακή φωτογραφία, η οποία παρασύρθηκε όταν σπίτι χτυπήθηκε το βράδυ της Παρασκευής από κάποιον από τους ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις ΗΠΑ, διένυσε πάνω από 200 χιλιόμετρα, παρασυρμένη από τον άνεμο, αφηγήθηκε Αμερικανίδα μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Βγαίνοντας προχθές Σάββατο το πρωί από το σπίτι της, στην πόλη Νιου Όλμπανι, στην πολιτεία Ιντιάνα, η Κέιτι Πόστεν πρόσεξε ένα μικρό κομμάτι χαρτί πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου της. Όταν το μάζεψε, διαπίστωσε πως επρόκειτο για ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Το στιγμιότυπο, που εικονίζει μια λευκή γυναίκα που φοράει φουστάνι με ρίγες κι έχει ένα μικρό αγόρι στην αγκαλιά, έχει οπισθογραφημένη τη σημείωση «Γκέρτι Σουότσελ + Τζ. Ντ. Σουότσελ, 1942».

Η κυρία Πόστεν είχε την ιδέα να αναρτήσει τη φωτογραφία στους λογαριασμούς της στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, με την ελπίδα πως έτσι θα βρει τους ιδιοκτήτες της.

Το μήνυμά της, που γνώρισε ευρεία διάδοση, επέτρεψε να επικοινωνήσει μαζί της οικογένεια από τη Ντόσον Σπρινγκς, πόλη στο Κεντάκι που εν μέρει καταστράφηκε από τους ανεμοστρόβιλους.

Μέλος της οικογένειας, των Σουότσελ, αναγνώρισε τη φωτογραφία και τα πρόσωπα σε αυτήν. «Ουάου. Σκέψου πόσο μακριά έφτασε. Πρόκειται για φωτογραφία των παππούδων του πατέρα μου», σχολίασε ο Κόουλ Σουότσελ σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook.

Σε ευθεία γραμμή, η Ντόσον Σπρινγκς απέχει κάπου 210 χιλιόμετρα από τη Νιου Όλμπανι· με το αυτοκίνητο, κάπου 270. Πρόκειται άλλωστε για πόλεις σε διαφορετικές πολιτείες.

Η κυρία Πόστεν διαβεβαίωσε πως ο σκοπός της είναι να επιστρέψει τη φωτογραφία στην οικογένεια Σουότσελ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ – ανεμοστρόβιλοι: Φόβοι για περισσότερα θύματα

Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή