Ουκρανία: Συντονίζονται Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον και Λονδίνο για πιθανές κυρώσεις στη Ρωσία

Ουκρανία: Συντονίζονται Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον και Λονδίνο για πιθανές κυρώσεις στη Ρωσία

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ θα συζητηθούν και τα Βαρώσια

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό ζήτημα στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα θα είναι η κατάσταση στα σύνορα της Ουκρανίας και η ανάπτυξη των ρωσικών στρατευμάτων, ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ, ενώ κατά τη άφιξή του σημείωσε ότι θα γίνει συζήτηση και για τα Βαρώσια.

«Έχουμε μακρά ατζέντα και καυτά θέματα. Βεβαίως το πιο σημαντικό είναι η κατάσταση στην Ουκρανία, με την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα. Θα συζητήσουμε επίσης για τα Βαρώσια και την κατάσταση στην Κύπρο, το Αφγανιστάν, την κεντρική Ασία. Θα είναι η συνέχεια της G7», είπε ο Ισπανός αξιωματούχος.

«Χθες είχαμε την G7, υπήρξε ισχυρή θέση για δυνατή στάση πίσω από την Ουκρανία στην υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας», επισήμανε ο κ. Μπορέλ.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο κυρώσεων στη Ρωσία, ο Ύπατος Εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν πρόκειται να ληφθεί κάποια απόφαση για κυρώσεις στο Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Μπορέλ, η ΕΕ είναι σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία για την επιβολή νέου γύρου κυρώσεων στη Μόσχα, λέγοντας ότι «κάνουμε μια προσπάθεια αποτροπής».

«Σε κάθε περίπτωση θα στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οποιαδήποτε επιθετική κίνηση έναντι της Ουκρανίας θα έχει υψηλό κόστος για τη Ρωσία. Μελετούμε μαζί με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία τι [κυρώσεις] μπορούμε να επιβάλουμε, πότε και πώς, κατά τρόπο συντονισμένο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ο Μπάιντεν, ο Πούτιν και η μεγάλη διαπραγμάτευση

Θα προστατεύσουν τη δημοκρατία στον κόσμο οι ΗΠΑ;

Deal Κορέας-Αυστραλίας για αγορά αυτοκινούμενων πυροβόλων αξίας 650 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή