Μετάλλαξη Όμικρον: Πρώτος θάνατος στη Βρετανία

Μετάλλαξη Όμικρον: Πρώτος θάνατος στη Βρετανία

Τον πρώτο θάνατο ασθενούς ο οποίος είχε προσβληθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού κατέγραψε το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πρώτο θάνατο ασθενούς ο οποίος είχε προσβληθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού κατέγραψε το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εμβολιαστικό κέντρο, ο κ. Τζόνσον ανέφερε ότι «η Όμικρον έχει ως αποτέλεσμα νοσηλείες και, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ότι τουλάχιστον ένας ασθενής με Όμικρον κατέληξε».

Επεσήμανε, δε, με φόντο την ταχεία εξάπλωση της «Όμικρον», ότι «το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όλοι είναι να λάβουμε ενισχυτικές δόσεις».

Μελέτη: Οι δύο δόσεις του εμβολίου δεν παράγουν αρκετά αντισώματα έναντι της «Όμικρον»

Ο εμβολιασμός με το βασικό σχήμα των δύο δόσεων εμβολίου κατά της Covid δεν παράγει αρκετά εξουδετερωτικά αντισώματα κατά της παραλλαγής Ομικρον, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δείχνει ότι η αύξηση των κρουσμάτων ανάμεσα σε όσους έχουν προσβληθεί από τον ιό ή είναι πλήρως εμβολιασμένοι είναι ενδεχομένως πιθανή.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δημοσίευσαν σήμερα τα αποτελέσματα μεγάλης κλίμακας για τον συνδυασμό εμβολίων έρευνας που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, στο πλαίσιο της οποίας ανέλυσαν δείγματα αίματος ατόμων που έλαβαν δόσεις των εμβολίων AstraZeneca και Pfizer-BioNTech.

ΠΟΥ: «Πολύ υψηλός» παγκόσμιος κίνδυνος η μετάλλαξη Όμικρον

Η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, η οποία έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 60 χώρες, συνιστά έναν «πολύ υψηλό» παγκόσμιο κίνδυνο, με κάποιες ενδείξεις ότι διαφεύγει της προστασίας των εμβολίων, αλλά τα κλινικά δεδομένα για τον βαθμό σοβαρότητάς της παραμένουν περιορισμένα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Με πληροφορίες από Sky News, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Μόσιαλος: Εμβόλιο και παιδιά – Απαντήσεις για τις επιφυλάξεις των γονέων

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή