ΚΟΣΜΟΣ

Metaverse: Προσφέρει στους χρήστες ψηφιακά ραντεβού στο φεγγάρι

Το Metaverse, ένας φουτουριστικός κόσμος όπου η επαυξημένη και η εικονική πραγματικότητα συνυπάρχουν, υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες στους χρήστες του

Metaverse: Προσφέρει στους χρήστες ψηφιακά ραντεβού στο φεγγάρι

Το Metaverse, ένας φουτουριστικός κόσμος όπου η επαυξημένη και η εικονική πραγματικότητα συνυπάρχουν, υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες.

Όπως είχε ανακοινώσει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατά την παρουσίαση του ψηφιακού σύμπαντος, στη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα οι χρήστες θα μπορούν να παίξουν, να εργαστούν, να συναντηθούν, να ερωτευθούν και να περάσουν χρόνο μαζί, ακόμα και αν στον πραγματικό κόσμο τους χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα…

Μάλιστα, σε πρόσφατη ανάρτησή της, η εταιρεία προχωράει ένα βήμα παραπέρα. «Πρώτο ραντεβού στο φεγγάρι; Στο metaverse, θα έχουμε τη δυνατότητα να περνάμε ποιοτικό χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάμε, ακόμα και αν ζουν μακριά μας», αναφέρει η Meta, υπογραμμίζοντας ότι «το μέλλον είναι τώρα».

Σύμφωνα με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, περίπου 1 δισ. ανθρώποι αναμένεται να δουλεύουν και να παίζουν στον τρισδιάστατο κόσμο του Metaverse μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας. «Πιστεύουμε ότι το Metaverse θα είναι ο διάδοχος του κινητού Ιντερνετ. Θα έχουμε τη δυνατότητα να αισθανόμαστε παρόντες σε ένα δωμάτιο γεμάτο με ανθρώπους, ακόμα κι αν απέχουμε χιλιόμετρα από αυτούς. Οι γονείς θα μπορούν να μοιράζονται βίντεο του παιδιού τους με συγγενείς που βρίσκονται μακριά και εκείνοι να νιώθουν ότι είναι δίπλα τους. Θα μπορούν να συναντιούνται με τους συναδέλφους τους κι ας εργάζεται ο καθένας σε διαφορετική χώρα. Θα μπορούν να παρακολουθούν μια συναυλία με τους φίλους τους σαν να βρίσκονται εκεί μαζί, παρότι ο καθένας θα κάθεται στον καναπέ τους σπιτιού του» ανέφερε χαρακτηριστικά σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τις τάσεις που αναμένεται να αλλάξουν ριζικά τον κόσμο όπως τον ξέρουμε σήμερα.