Γερμανία: Ανεπάρκεια εμβολίων καταγγέλλει ο νέος υπουργός Υγείας

Γερμανία: Ανεπάρκεια εμβολίων καταγγέλλει ο νέος υπουργός Υγείας

Ούτε επαρκείς παραγγελίες έχουν γίνει ούτε ικανό απόθεμα υπάρχει, λέει ο Καρλ Λάουτερμπαχ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κίνδυνο της έλλειψης εμβολίων στη Γερμανία ανέδειξε ο νέος υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Μέρκελ δεν είχε παραγγείλει αρκετές δόσεις για τις νέες ανάγκες του πληθυσμού.

Μία ημέρα μετά τη δήλωσή του ότι η χώρα του βρίσκεται σε «μάχη ανάμεσα στην “Ομικρον” και το εμβόλιο», καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας μοιάζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο, ο κ. Λάουτερμπαχ, λοιμωξιολόγος κι ο ίδιος, είπε ότι το Βερολίνο ούτε είχε παραγγείλει επαρκή αριθμό εμβολίων ούτε δημιουργήσει ικανό απόθεμα ώστε να συνεχίσει τη διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Όπως δήλωσε την Τρίτη στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, «δουλεύω εδώ και μέρες για να ξεπεράσω την έλλειψη εμβολίων. Αλλά πραγματικά, δεν έχουμε αρκετά εμβόλια», παραδέχθηκε.

Η Γερμανία έχει περιορίσει πάρα πολύ την πρόσβαση των ανεμβολίαστων πολιτών σε δημόσιους χώρους, εξαιρώντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Ωστόσο το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών παραμένει εδώ και εβδομάδες κάτω από το 70% με πολύ χαμηλό ρυθμό χορήγησης πρώτης δόσης εδώ και καιρό. Η πλειονότητα των χορηγούμενων δόσεων είναι αναμνηστικές.

Παράλληλα ξεκίνησε από την Τρίτη στη Γερμανία και ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας Δημοτικού (5 έως 11 ετών).

Πηγή: CNN

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή