Χάπι Merck: «Μετά τα Χριστούγεννα» η απόφαση από EMA

Χάπι Merck: «Μετά τα Χριστούγεννα» η απόφαση από EMA

Ωστόσο, ο EMA θα αποφασίσει πριν τα Χριστούγεννα εάν θα δώσει πλήρη έγκριση κυκλοφορίας στην αγορά του ενδοφλέβιου φαρμάκου Remdesivir της Gilead

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα θα αποφασίσει μετά τα Χριστούγεννα εάν θα εγκρίνει το χάπι της Merck κατά της Covid-19, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος, τη στιγμή που η Ευρώπη προσπαθεί να ενισχύσει τα «όπλα» της κατά του νέου παραλλαγμένου στελέχους «Όμικρον».

Ωστόσο, ο EMA θα αποφασίσει πριν τα Χριστούγεννα εάν θα δώσει πλήρη έγκριση κυκλοφορίας στην αγορά του ενδοφλέβιου φαρμάκου Remdesivir της Gilead, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Απαντώντας σε αιτήματα για σχολιασμό σχετικά με την κατάσταση των αναθεωρήσεών του, ο EMA δήλωσε χθες ότι θα έχει δημοσιεύσει τις γνωμοδοτήσεις της επιτροπής φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση (CHMP) μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι η Δανία ενέκρινε χθες τη θεραπεία με το αντιιικό χάπι της Merck για ασθενείς που κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά από Covid-19, περιλαμβανομένων των ηλικιωμένων.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή