Βρετανία: Νέο «καμπανάκι» για τον Τζόνσον η ήττα στο Σρόπσιρ

Βρετανία: Νέο «καμπανάκι» για τον Τζόνσον η ήττα στο Σρόπσιρ

Λίγες ημέρες μετά την αποσκίρτηση 100 βουλευτών στην ψηφοφορία για τα περιοριστικά μέτρα καταπολέμησης της διάδοσης του κορωνοϊού, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υπέστη δεύτερη σοβαρή πολιτική ήττα.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Λίγες ημέρες μετά την αποσκίρτηση 100 βουλευτών στην ψηφοφορία για τα περιοριστικά μέτρα καταπολέμησης της διάδοσης του κορωνοϊού, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υπέστη δεύτερη σοβαρή πολιτική ήττα. Στις εκλογές για την αναπλήρωση της έδρας της περιφέρειας Σρόπσιρ της βόρειας Αγγλίας, που εθεωρείτο ασφαλής για τους Συντηρητικούς, κέρδισαν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανέλαβε την ευθύνη για την ταπεινωτική ήττα, αποδίδοντας ωστόσο μερίδιο αυτής στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία, κατά την άποψή του, δεν εστιάζουν στα σωστά ζητήματα. Το πρόβλημα για τον Τζόνσον είναι ότι αυτή την περίοδο κανένα ζήτημα δεν είναι ευνοϊκό γι’ αυτόν, αφού σε όλους τους τομείς, από τη διαχείριση της πανδημίας έως τη διαχείριση του Brexit, τα σκάνδαλα διαφθοράς και την αποκάλυψη των κυβερνητικών πάρτι εν μέσω lockdown, οι εξελίξεις είναι εις βάρος του πρωθυπουργού.

Δημοψήφισμα επιδόσεων

«Νομίζω ότι το αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί ως δημοψήφισμα για τις επιδόσεις του πρωθυπουργού. Εκτιμώ ότι ο Μπόρις Τζόνσον παίζει πλέον στην παράταση», είπε ο βετεράνος βουλευτής των Συντηρητικών σερ Ρότζερ Γκέιλ. «Εχουν χτυπήσει δύο καμπανάκια, ένα ακόμη και έφυγε». Στην πραγματικότητα, τα «καμπανάκια» για τον Τζόνσον είναι πολύ περισσότερα από δύο. Της χθεσινής ήττας είχε προηγηθεί ήττα στην άλλη θεωρούμενη ως ασφαλή έδρα Τσίζαμ/Αμερσαμ της περιοχής του Μπακιγκχαμσάιρ στις 17 Ιουνίου.

Επίσης, ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο ο Τζόνσον αντιμετωπίζει τα καθήκοντά του εξετέθη σε πλήρη θέα στην ομιλία του ενώπιον του συνδέσμου βιομηχάνων, στη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός μιλούσε για την παιδική εκπομπή «Πέπα το γουρουνάκι», έχανε τα λόγια του και δεν έβρισκε τη σωστή σελίδα στο κείμενό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή