Στη βία στρέφεται το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Ευρώπη

Στη βία στρέφεται το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Ευρώπη

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα άκρα ωθούν την αντιπαράθεση γύρω από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 αντιεμβολιαστικοί κύκλοι στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη. Την Τετάρτη, η γερμανική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις ατόμων, τα οποία εκπονούσαν σχέδια για τη δολοφονία του πρωθυπουργού του κρατιδίου της Σαξονίας.

Οι απειλές κατά της ζωής του Μίκαελ Κρέτσμερ πραγματοποιήθηκαν μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ενώ οι επίδοξοι δράστες ανέφεραν ότι διέθεταν πυροβόλα όπλα και βαλλίστρες. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο ARD, περισσότεροι από 12 πολιτικοί, μέσα ενημέρωσης και κρατικοί οργανισμοί έχουν δεχθεί απειλές, με τους φανατικούς αντιεμβολιαστές να κάνουν λόγο για «αιματηρή αντίσταση» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Στην πρώτη γραμμή του αντιεμβολιαστικού κινήματος έχει βρεθεί το αυστριακό ακροδεξιό κόμμα της Ελευθερίας. Στο «Σχέδιο Β», που παρουσίασε ο 53χρονος ηγέτης του, Χέρμπερτ Κικλ, το κόμμα προτείνει την κατ’ οίκον νοσηλεία των κρουσμάτων κορωνοϊού και τη χορήγηση βιταμίνης D και άλλου φαρμάκου, «πιθανώς ινβερμεκτίνης», του επικίνδυνου κτηνιατρικού παρασιτοκτόνου, που προωθεί τους τελευταίους μήνες η «διεθνής» του αντιεμβολιασμού. Το περασμένο Σάββατο, το κόμμα του Κικλ πραγματοποίησε διαδήλωση 40.000 ανθρώπων στους δρόμους της Βιέννης, με κεντρικό σύνθημα την αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Ο ίδιος ο Κικλ δεν μπόρεσε, ωστόσο, να παρευρεθεί στη διαδήλωση, καθώς βρίσκεται σε καραντίνα μετά τη μόλυνσή του με κορωνοϊό την περασμένη εβδομάδα.

Αγρια επεισόδια σε Βέλγιο και Ολλανδία, «Σχέδιο Β» για τον κορωνοϊό με δικό της «θεραπευτικό πρωτόκολλο» προτείνει η Ακροδεξιά στην Αυστρία.

Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες σε Βέλγιο και Ολλανδία, με την προοπτική κοινωνικής σύγκρουσης μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του εμβολιασμού να είναι πλέον ορατή. «Ο διχασμός πρέπει να αντιμετωπισθεί με επιχειρήματα. Γνωρίζουμε ότι η τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ο εμβολιασμός είναι οι μόνοι τρόποι αντιμετώπισης του επιδημικού κύματος. Η ισορροπία αυτή είναι δύσκολη, τόσο σε πολιτικό όσο και σε υγειονομικό επίπεδο. Γνωρίζουμε επίσης ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα, αλλιώς δεν θα τα καταφέρουμε. Μόνη οδός είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού», λέει ο επιδημιολόγος Ιβ Κοπιτέρς, του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών.

Πίσω από το κίνημα των αντιεμβολιαστών στις παραπάνω χώρες βρίσκονται ακροδεξιοί πολιτικοί σχηματισμοί, πάντα πρόθυμοι να εκμεταλλευθούν τις αμφιβολίες του κοινού για να διασπείρουν την κακόβουλη προπαγάνδα τους, αμφισβητώντας τα κίνητρα των υγειονομικών αρχών και κάνοντας λόγο για ευρεία συνωμοσία με στόχο την ποδηγέτηση των πολιτών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή