Γαλλία: Ακυρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Παρίσι – Με «Όμικρον» πάνω από 10% των νέων κρουσμάτων

Γαλλία: Ακυρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Παρίσι – Με «Όμικρον» πάνω από 10% των νέων κρουσμάτων

Το Παρίσι ακύρωσε το σόου πυροτεχνημάτων, όπως και τις άλλες εορταστικές εκδηλώσεις στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Παρίσι ακύρωσε το σόου πυροτεχνημάτων, όπως και τις άλλες εορταστικές εκδηλώσεις στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ευθυγραμμιζόμενο με τα νέα μέτρα που λαμβάνει η γαλλική κυβέρνηση, προκειμένου να προλάβει την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι BFM TV.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε χθες ότι οι μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις και τα πυροτεχνήματα για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα απαγορευτούν και συνέστησε στους πολίτες της Γαλλίας, ακόμα και αν είναι εμβολιασμένοι να κάνουν ένα διαγνωστικό τεστ για την COVID-19, πριν βρεθούν μαζί με άλλους ανθρώπους για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά.

Με «Όμικρον» πάνω από 10% των νέων κρουσμάτων

Η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού θεωρείται τώρα ύποπτη για ποσοστό μεγαλύτερου του 10% των νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων από την COVID-19 στη Γαλλία και είναι ο κύριος λόγος πίσω από τα σχέδια, για πιο αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς, προκειμένου να επιτρέπεται η είσοδος σε δημόσιους χώρους, όπως δήλωσε στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας.

Το νέο εμβολιαστικό πάσο που θα εισαχθεί στις αρχές του νέου χρόνου θα απαιτεί από τους ανθρώπους να επιδεικνύουν αποδεικτικό εμβολιασμού για την είσοδό τους στα εστιατόρια, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων.

Με τον υγειονομικό κανονισμό που ισχύει σήμερα, ένα πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό τεστ για την COVID-19, είναι αρκετό για την είσοδο στο εσωτερικό αρκετών δημόσιων χώρων.

Το σχέδια για το νέο υγειονομικό πάσο ανακοινώθηκε χθες, από τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter radio είπε επίσης, ότι αναμένει πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η αρμόδια υπηρεσία Υγείας στη Γαλλία, θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη της προσφοράς εμβολιασμών στα παιδιά, ηλικίας από πέντε ως έντεκα ετών.

Για την ώρα, μπορούν να εμβολιαστούν μόνο παιδιά με σοβαρά νοσήματα ή παιδιά που βρίσκονται αντιμέτωπα με πρόσθετους υγειονομικούς κινδύνους.

Ο Βεράν δήλωσε πως ο εθελοντικός εμβολιασμός όλων των παιδιών θα μπορούσε να αρχίσει στις 22 Δεκεμβρίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Αποτελεσματική κατά 80% η τρίτη δόση έναντι της «βαριάς» Όμικρον

Παγκόσμιος συναγερμός προ της Όμικρον – Ακυρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Γαλλία

Αυστηροποίηση των μέτρων για ταξιδιώτες

«Όμικρον»: Μεταδοτικότερη ναι, ηπιότερη όχι

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή