Ισραήλ: Η παραλλαγή Όμικρον έφερε το πέμπτο κύμα της Covid-19

Ισραήλ: Η παραλλαγή Όμικρον έφερε το πέμπτο κύμα της Covid-19

Δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ την Κυριακή

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πέμπτο κύμα της Covid-19 έχει αρχίσει. Η παραλλαγή Όμικρον έφερε το πέμπτο κύμα της πανδημίας Covid-19 στο Ισραήλ, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ σε τηλεοπτική του ομιλία καλώντας τους πολίτες να εντείνουν τον εμβολιασμό των παιδιών και τη χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων.

Νωρίτερα στην ημέρα η ισραηλινή κυβέρνηση απαγόρευσε στους πολίτες της να μεταβαίνουν σε ευρωπαϊκές χώρες που έχουν καταχωρηθεί στην κόκκινη λίστα, και οι ΗΠΑ μπορεί να προστεθούν σε αυτήν, ώστε να εμποδίσει τη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον της Covid-19.

Οι περιορισμοί αυτοί στα ταξίδια στο εξωτερικό, που ήδη αφορούσαν τις περισσότερες αφρικανικές χώρες, καθώς και τη Βρετανία και τη Δανία, ισχύουν στο εξής και για την Ισπανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ συνέστησε επίσης να προστεθούν σε αυτήν την κόκκινη λίστα οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με διπλή υπηκοότητα, καθώς και η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ουγγαρία, η Ιταλία, το Μαρόκο, η Πορτογαλία, η Ελβετία και η Τουρκία. Η πρόταση αυτή δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Μπένετ υπεραμύνθηκε των ταξιδιωτικών περιορισμών, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητοι για να αποφευχθεί η προσφυγή σε νέα λόκνταουν.

«Ο χρόνος πιέζει. Οι ευρωπαϊκές χώρες είτε έχουν επιβάλει καραντίνα είτε ετοιμάζονται να το κάνουν», δήλωσε σήμερα πριν από μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι ταξιδιώτες από χώρες που περιλαμβάνονται στην κόκκινη λίστα απαγορεύεται να εισέλθουν στο Ισραήλ, με ορισμένες εξαιρέσεις. Οι πολίτες και οι κάτοικοι του Ισραήλ που βρίσκονταν σε μια χώρα που πρόσφατα συμπεριελήφθη στην κόκκινη λίστα θα πρέπει να τηρούν καραντίνα μίας εβδομάδας μόλις επιστρέφουν.

Περισσότερα από 440 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον έχουν ήδη εντοπιστεί στο Ισραήλ, ένα μήνα μετά την ταυτοποίησή της στη Νότια Αφρική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή