Βερολίνο: «Εντελώς αδικαιολόγητη» η απέλαση δύο Γερμανών διπλωματών από τη Ρωσία

Βερολίνο: «Εντελώς αδικαιολόγητη» η απέλαση δύο Γερμανών διπλωματών από τη Ρωσία

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η απέλαση Γερμανών διπλωματών από τη Ρωσία επιβαρύνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την απόφαση της Μόσχας να απελάσει σήμερα δύο Γερμανούς διπλωμάτες, ανακοίνωσε ότι η απέλασή τους από τη Ρωσία είναι εντελώς αβάσιμη και επιβαρύνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι απελαύνει τους δύο Γερμανούς διπλωμάτες ως απάντηση στις απελάσεις δύο Ρώσων διπλωματών από το Βερολίνο, μετά την απόφαση γερμανικού δικαστηρίου που έκρινε ότι η Μόσχα διέταξε τη δολοφονία ενός πρώην Τσετσένου μαχητή, ο οποίος δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι σε πάρκο του Βερολίνου.

«Η κίνηση αυτή δεν συνιστά έκπληξη, αλλά είναι εντελώς αδικαιολόγητη από την οπτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία επισημαίνεται ότι «η σημερινή απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας επιβαρύνει εκ νέου τις σχέσεις μας».

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή