Βραζιλία – Εμβολιασμός: Τέταρτη δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους προτείνει το υπ. Υγείας

Βραζιλία – Εμβολιασμός: Τέταρτη δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους προτείνει το υπ. Υγείας

Τους τελευταίους μήνες η εκστρατεία ανοσοποίησης επιταχύνθηκε στη Βραζιλία και πλέον πάνω από τα δύο τρίτα του πληθυσμού έχουν κάνει τουλάχιστον δύο δόσεις του εμβολίου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ανοσοκατεσταλμένοι στη Βραζιλία θα μπορούν να κάνουν και τέταρτη δόση του εμβολίου για την Covid-19, τέσσερις μήνες μετά την τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Σε υπόμνημά του, το υπουργείο προβλέπει τη χορήγηση «αναμνηστικής δόσης» για όλους τους ανοσοκατεσταλμένους άνω των 18 ετών οι οποίοι έχουν κάνει ήδη τις τρεις προηγούμενες δόσεις. Το μέτρο αυτό αφορά κυρίως ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν από σοβαρή ανοσολογική ανεπάρκεια, τους φορείς του HIV και τους καρκινοπαθείς που έχουν υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Για τον υπόλοιπο πληθυσμό προβλέπεται ότι το διάστημα από τη δεύτερη δόση μέχρι τη χορήγηση της τρίτης θα μειωθεί στους τέσσερις μήνες, από πέντε που είναι σήμερα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα δωρίσει 10 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε φτωχές χώρες, μέσω του συστήματος Covax του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η δωρεά αυτή δεν θα θέσει σε κίνδυνο το σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού της Βραζιλίας, διαβεβαίωσε.

Τους τελευταίους μήνες η εκστρατεία ανοσοποίησης επιταχύνθηκε στη Βραζιλία και πλέον πάνω από τα δύο τρίτα του πληθυσμού έχουν κάνει τουλάχιστον δύο δόσεις του εμβολίου για την Covid-19. Η Βραζιλία, με 617.000 νεκρούς, είναι η δεύτερη χώρα σε θανάτους από την πανδημία στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή