ΗΠΑ: Οπαδοί του Τραμπ τον αποδοκιμάζουν επειδή εμβολιάστηκε (βίντεο)

ΗΠΑ: Οπαδοί του Τραμπ τον αποδοκιμάζουν επειδή εμβολιάστηκε (βίντεο)

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ αντιμέτωπος με το αντιεμβολιαστικό κίνημα που και ο ίδιος έχει ενισχύσει

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τέρας που και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ εξέθρεψε στράφηκε και εναντίον του αποδοκιμάζοντάς τον επειδή εμβολιάστηκε ξανά για τον κορωνοϊό.

Στον τελευταίο σταθμό της… περιοδείας του με τίτλο The History Tour, ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά μπροστά σε υποστηρικτές του σε ένα σόου με ζωντανή συνέντευξη με τον πρώην νιουσκάστερ του συντηρητικού καναλιού Fox News, Μπιλ Ο’ Ράιλι, τα ξημερώματα της Δευτέρας, ώρα Ελλάδος, στο Ντάλας.

Εκεί ο κ. Τραμπ αποκάλυψε ότι έχει λάβει και τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, κάτι που όμως δεν άρεσε στον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών του.

«Τόσο ο πρόεδρος όσο κι εγώ είμαστε εμβολιασμένοι», είπε ο κ. Ο’ Ράιλι, προξενώντας κάποια αραιά «ουουου» από το κοινό. Εκεί στράφηκε στον κ. Τραμπ και τον ρώτησε: «Εσείς λάβατε την ενισχυτική δόση;» «Ναι!» απάντησε ο αμφιλεγόμενος πολιτικός και επιχειρηματίας. «Κι εγώ» είπε ο δημοσιογράφος, εν μέσω πλέον γενικευμένων αποδοκιμασιών από το κοινό στο «American Airlines Center».

«Μη! Μη! Μη! Μη! Μη!», φώναξε στο κοινό ο κ. Τραμπ προσπαθώντας να το κάνει να σωπάσει κινώντας κατευναστικά το δεξί χέρι του.

Ο τέως ένοικος του Λευκού Οίκου επιχειρεί να σφετεριστεί την επιτυχία των εμβολίων, λέγοντας «σώσαμε δεκάδες εκατομμύρια ζωές με τα εμβόλιά μας», μολονότι μετά τις εκλογές πριν 13 μήνες έλεγε ότι οι φαρμακοβιομηχανίες άργησαν επίτηδες τα εμβόλια ώστε να ηττηθεί ο ίδιος.

Επιπλέον εξακολουθεί αρνείται να καλέσει τους οπαδούς του να εμβολιαστούν, τονίζοντας, «κάντε το άμα θέλετε, κανείς δεν μπορεί να σας υποχρεώνει να το κάνετε».

Πηγή: The Guardian

Ειδήσεις σήμερα

Ρεπουμπλικανοί: Ο Τραμπ έφυγε, ο τραμπισμός παραμένει

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Και το «δεξί χέρι» του Τραμπ υπό ποινική δίωξη

⇒ Πώς ο κορωνοϊός επηρεάζει την ανδρική γονιμότητα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή