Ηφαίστειο Λα Πάλμα: Φιλανθρωπική προσφορά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Ηφαίστειο Λα Πάλμα: Φιλανθρωπική προσφορά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Πορτογάλος προσφέρει σε δημοπρασία μια υπογεγραμμένη φανέλα του υπέρ των πληγέντων

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι στέκεται αρωγός στους συνανθρώπους του και σε όσους έχουν ανάγκη βοήθειας. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποφάσισε να προσφέρει μία φανέλα του, προκειμένου να δημοπρατηθεί και τα έσοδα να διατεθούν στους πληγέντες της έκρηξης του ηφαιστείου στο ισπανικό νησί Λα Πάλμα, στις Κανάριες Νήσους.

Η σχετική δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 24 Δεκεμβρίου και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στις τοπικές αρχές προκειμένου να διανεμηθούν ή να αξιοποιηθούν, ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες.

Ηφαίστειο Λα Πάλμα: Φιλανθρωπική προσφορά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο-1

Ο πεντάκις κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» CR7, έγραψε στην φανέλα που δώρισε στους πληγέντες του νησιού: «Ακόμη και η δύναμη ενός ηφαιστείου δεν μπορεί να νικήσει την Λα Πάλμα, όλη μου η υποστήριξη για το όμορφο νησί».

Η έκρηξη του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα, η οποία άρχισε στις 19 Σεπτεμβρίου, είναι η πρώτη εδώ και 50 χρόνια που σημειώνεται στο μικρό αυτό νησί στον Ατλαντικό Ωκεανό. Από αυτήν δεν έχουν προκληθεί θύματα, αλλά τεράστιες ζημιές και η απομάκρυνση συνολικά περισσότερων από 7.000 ανθρώπων από τις οικίες τους, κάποιοι από τους οποίους έχασαν όλα τα υπάρχοντά τους από τη λάβα.

Ηφαίστειο Λα Πάλμα: Φιλανθρωπική προσφορά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο-2

Πρόκειται για την πιο μακρά έκρηξη που έχει αντιμετωπίσει η Λα Πάλμα και η τρίτη σε έναν αιώνα, έπειτα από αυτές του ηφαιστείου Σαν Χουάν το 1949 και του Τενεγκία το 1971.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή