ΚΟΣΜΟΣ

RND: Η Ελλάδα πρότυπο στους εμβολιασμούς

RND: Η Ελλάδα πρότυπο στους εμβολιασμούς

Πρότυπο η Ελλάδα σε θέματα εμβολιασμού σύμφωνα με Χριστιανοκοινωνιστή πολιτικό, όπως αναφέρει το Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας RND.

«Σύμφωνα με τον Στέφαν Πίλσινγκερ, πολιτικό για θέματα υγείας του CSU, θα πρέπει να εισαχθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για άτομα άνω των 50 ετών».

Το ρεπορτάζ αναφέρει: «Το σύστημα υγείας απειλείται με υπερφόρτωση ενόψει της ανεξέλεγκτης παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, προειδοποίησε ο Πίλσινγκερ. Θεωρεί λοιπόν λογική μια διαδικασία παρόμοια με αυτή στην Ελλάδα. Στα τέλη Νοεμβρίου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όλα τα άτομα άνω των 60 ετών θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά το εμβόλιο. Από τα μέσα Ιανουαρίου θα επιβάλλεται μηνιαίο πρόστιμο 100 ευρώ σε περίπτωση παραβάσεων. Ο αριθμός των πρώτων εμβολιασμών στη σχετική ηλικιακή ομάδα έχει εκτοξευθεί από τότε. Ο πρώην ομοσπονδιακός Πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ θεωρεί αποδεκτό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού».

«Ακόμη και ως φιλελεύθερος δημοκράτης μπορώ να δεχτώ ένα τέτοιο μέτρο, επειδή ο υποχρεωτικός εμβολιασμός περιορίζει την προσωπική μου ελευθερία σε έναν πολύ μικρό τομέα», δήλωσε ο Γκάουκ στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine.

«Αν οι εκκλήσεις για εμβολιασμό δεν επαρκούν, τότε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι η προφανής λύση», επισημαίνεται.

Πηγή: DW

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr