Πούτιν – Σολτς: Συζήτησαν για την Ουκρανία και τις προτάσεις Μόσχας για τις εγγυήσεις ασφαλείας

Πούτιν – Σολτς: Συζήτησαν για την Ουκρανία και τις προτάσεις Μόσχας για τις εγγυήσεις ασφαλείας

Η Μόσχα παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα έναν κατάλογο με προτάσεις για θέματα ασφαλείας που θέλει να διαπραγματευτεί

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για τις προτάσεις που παρουσίασε η Μόσχα στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα Τρίτη μαζί του, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στις οποία προστίθεται ότι συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Ουκρανία.

Η Μόσχα, η οποία έχει «εκνευρίσει» τη Δύση με την αύξηση των στρατευμάτων της κοντά στην Ουκρανία, παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα έναν κατάλογο με προτάσεις για θέματα ασφαλείας που θέλει να διαπραγματευτεί, συμπεριλαμβανομένης της υπόσχεσης ότι το ΝΑΤΟ θα εγκαταλείψει κάθε στρατιωτική δραστηριότητα στην Ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την συνομιλία του με τον Γερμανό Καγκελάριο, «συνεχάρη των συνομιλητή του για την έναρξη της θητείας του στο αξίωμα του ομοσπονδιακού καγκελαρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου στην οποία επισημαίνεται ότι «και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε τον ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη των ρωσο-γερμανικών σχέσεων και την υποστήριξη των επαφών μέσω διαφόρων διαύλων». «Σε σχέση με αυτό επισημάνθηκε, ότι με την ιδιότητα του πρώτου δημάρχου του Αμβούργου ο Όλαφ Σόλτς επί χρόνια ασχολείτο με ζητήματα αδελφοποίησης με την Αγία Πετρούπολη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, TASS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή