Διαζύγιο αξίας 500 εκατ. στερλινών

Διαζύγιο αξίας 500 εκατ. στερλινών

Ο ηγέτης του Ντουμπάι, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, καλείται να πληρώσει στην πρώην σύζυγό του, πριγκίπισσα Χάγια μπιντ αλ Χουσεΐν, περισσότερα από 500 εκατομμύρια λίρες.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο ηγέτης του Ντουμπάι, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, καλείται να πληρώσει στην πρώην σύζυγό του, πριγκίπισσα Χάγια μπιντ αλ Χουσεΐν, περισσότερα από 500 εκατομμύρια λίρες. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διακανονισμούς διαζυγίου που εκδόθηκαν ποτέ από βρετανικό δικαστήριο. Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των εξόδων ασφαλείας της πριγκίπισσας Χάγια για το υπόλοιπο της ζωής της, καθώς και για τα τρέχοντα έξοδα για τα δύο παιδιά του ζευγαριού. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο σεΐχης Μοχάμεντ πρέπει να πληρώνει τα ετήσια έξοδα ασφαλείας για τα δύο παιδιά του, ηλικίας 9 και 14 ετών, για το υπόλοιπο της ζωής τους ή μέχρι να εκδοθεί περαιτέρω δικαστική απόφαση.

Καλείται να καταβάλει ο ηγέτης του Ντουμπάι στην πρώην σύζυγό του, μετά την απόφαση βρετανικού δικαστηρίου.

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν η πριγκίπισσα Χάγια και τα παιδιά της Τζαλιλά και Ζαΐντ προέρχεται «από τον ίδιο τον σεΐχη Μοχάμεντ και όχι από άλλες, εξωτερικές πηγές». Η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη την «εκστρατεία» εκφοβισμού τους από τον σεΐχη, καθώς και την «ικανότητά του να κάνει χρήση του λογισμικού Pegasus, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο στις κυβερνήσεις», για να κατασκοπεύει την πριγκίπισσα και το επιτελείο της.

Αλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον έγγαμο βίο του ζευγαριού αποκαλύφθηκαν στη γραπτή απόφαση, συμπεριλαμβανομένων αποδεικτικών στοιχείων ότι η πριγκίπισσα πλήρωσε σε τέσσερις υπαλλήλους ασφαλείας περίπου 6,7 εκατομμύρια λίρες για να μην αποκαλύψουν μια σχέση που διατηρούσε με έναν από αυτούς. Λεπτομέρειες για την εξωσυζυγική σχέση ακούστηκαν στο δικαστήριο, όπως και ο ισχυρισμός της πριγκίπισσας ότι έλαβε ένα απειλητικό τηλεφώνημα από τον σεΐχη Μοχάμεντ, που την έκανε να αισθανθεί «τρομοκρατημένη». Η διευθέτηση του διαζυγίου σηματοδοτεί το τελικό στάδιο μιας μακροχρόνιας μάχης μεταξύ του εν διαστάσει ζευγαριού, κατά τη διάρκεια της οποίας το ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας έκρινε πως ο σεΐχης Μοχάμεντ χρησιμοποίησε τον «τεράστιο πλούτο, την πολιτική του δύναμη και τη διεθνή επιρροή του» για να εκφοβίσει και να φιμώσει την πριγκίπισσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή