ΗΠΑ – Κίνα: Ο Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο που απαγορεύει τις εισαγωγές από τη Σιντζιάνγκ

ΗΠΑ – Κίνα: Ο Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο που απαγορεύει τις εισαγωγές από τη Σιντζιάνγκ

Με βάση τον νόμο αυτόν θεωρείται ότι όλα τα αγαθά που παρασκευάζονται στη Σιντζιάνγκ είναι προϊόν καταναγκαστικής εργασίας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε σήμερα τον νόμο που απαγορεύει τις εισαγωγές από την επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας, λόγω των ανησυχιών που εκφράζονται για την καταναγκαστική εργασία στην περιοχή αυτή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί από το Κογκρέσο στις 16 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της αντίδρασης της Ουάσιγκτον για τη μεταχείριση που επιφυλάσσει το Πεκίνο στη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων της Κίνας. Το Κογκρέσο υπερψήφισε την πρόταση αφού οι νομοθέτες κατέληξαν σε συμβιβαστική συμφωνία, εξαλείφοντας τις διαφορές μεταξύ των νομοσχεδίων που είχαν εισαχθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Με βάση τον νόμο αυτόν θεωρείται ότι όλα τα αγαθά που παρασκευάζονται στη Σιντζιάνγκ –όπου η κινεζική κυβέρνηση έχει οργανώσει ένα δίκτυο στρατοπέδων κράτησης για τους Ουιγούρους και άλλες μουσουλμανικές μειονότητες– είναι προϊόν καταναγκαστικής εργασίας.

Η Κίνα αρνείται ότι καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σιντζιάνγκ, μια επαρχία που προμηθεύει μεγάλο μέρος των υλικών για φωτοβολταϊκά σε όλον τον κόσμο, όμως η αμερικανική κυβέρνηση και πολλές οργανώσεις κατηγορούν το Πεκίνο για γενοκτονία στην περιοχή αυτήν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή