Ισραήλ: Απαγόρευση εξόδου σε Αυστραλό για τα επόμενα… 7.978 έτη λόγω χρεών

Ισραήλ: Απαγόρευση εξόδου σε Αυστραλό για τα επόμενα… 7.978 έτη λόγω χρεών

Ένας 44χρονος δεν μπορεί να γυρίσει στην πατρίδα του αν δεν πληρώσει τη διατροφή τέκνων που χρωστά

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαγόρευση εξόδου από το Ισραήλ για τα επόμενα… 8.000 χρόνια επέβαλαν οι αρχές της χώρας σε έναν Αυστραλό πολίτη λόγω χρεών.

Ο 44χρονος Νόαμ Χάπερτ νυμφεύθηκε Ισραηλινή έκανε παιδιά με Ισραηλινή πολίτη, αλλά αποφεύγει να καταβάλει τη διατροφή τέκνων που του έχουν επιβάλει οι αρχές. Έτσι το 2013 το δικαστήριο όρισε ότι αν δεν καταβάλει τα χρέη ύψους… 2,21 εκατομμυρίων ευρώ (τότε) δεν θα μπορεί να φύγει από το Ισραήλ έως το έτος 9.999!

Η… ατυχία του κ. Χάπερτ είναι ότι το δικαστήριο όρισε ότι η δουλειά του αποφέρει τέτοιο μισθό ώστε πρέπει να πληρώνει 5.000 σεκέλ (1.410 ευρώ) τον μήνα για κάθε παιδί του έως τη συμπλήρωση των 18 ετών, όπως ανέφερε ο ίδιος στα μέσα ενημέρωσης της πατρίδας του.

Πρόκειται για υπάλληλο φαρμακοβιομηχανίας με ειδίκευση στην αναλυτική χημεία, πόστο που του αποφέρει υψηλού επιπέδου μισθό.

«Από το 2013 είμαι παγιδευμένος στο Ισραήλ», δήλωσε ο κ. Χάπερτ, προσθέτοντας ότι είναι ένας από πολλούς Αυστραλούς πολίτες που τους οποίους «κυνηγάει» η ισραηλινή δικαιοσύνη μόνο και μόνο διότι νυμφεύθηκαν Ισραηλινές.

Οι νόμοι αναφορικά με τη διατροφή τέκνων είναι ασαφείς, αλλά φαίνεται ότι το έτος 9.999 τέθηκε ως όριο επειδή στο έγγραφο χωρούσε μόνο τετραψήφια χρονολογία!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η ισραηλινή νομοθεσία επιτρέπει στη μητέρα να καταγγείλει τον αμελή πατέρα των παιδιών της, που μπορεί να φυλακιστεί έως και 21 μέρες, είτε έχει τη δυνατότητα να πληρώσει είτε όχι, ενώ κάποιοι άνδρες υποχρεώνονται να πληρώσουν διατροφή τέκνων που μπορεί και να ξεπερνά το σύνολο του μισθού τους.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις ΗΠΑ έχει μάλιστα εκδώσει και σχετική οδηγία-προειδοποίηση στους Αμερικανούς πολίτες, τονίζοντας ότι τα ισραηλινά δικαστήρια δεν αστειεύονται και αν δεν καταβληθούν τα χρεωστούμενα δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου από τη χώρα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πηγή: Jerusalem Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή