ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Ανησυχία για την κατάσταση στα σύνορα Αφγανιστάν – Τατζικιστάν

Το ενδεχόμενο διείσδυσης ισλαμιστών μαχητών από το Αφγανιστάν στο Τατζικιστάν και σε άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας προκαλεί ανησυχία στη Μόσχα, η οποία βλέπει την περιοχή ως αμυντικό μαξιλάρι στα νότια σύνορα της

Πούτιν: Ανησυχία για την κατάσταση στα σύνορα Αφγανιστάν – Τατζικιστάν

Η κατάσταση ασφαλείας στα σύνορα Αφγανιστάν-Τατζικιστάν προκαλεί ανησυχία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αξιολογώντας την ως έναν κίνδυνο τον οποίο η Μόσχα προσπάθησε να μετριάσει ενισχύοντας τη στρατιωτική της βάση στο Τατζικιστάν με όπλα και άλλο εξοπλισμό.

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα σύνορα με το Αφγανιστάν προκαλεί κάποια ανησυχία» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Τατζικιστάν Εμομαλί Ραχμόν, τονίζοντας παράλληλα ότι η ρωσική στρατιωτική βάση στο Τατζικιστάν αποτελεί ένα από τα σημαντικά στοιχεία ασφάλειας στην περιοχή.

«Η στρατιωτική μας βάση, την οποία μαζί δημιουργήσαμε κάποτε, εξελίσσεται παρ’ όλα αυτά και αποτελεί ένα από τα σημαντικά στοιχεία για την ασφάλεια στην περιοχή», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Το ενδεχόμενο διείσδυσης ισλαμιστών μαχητών από το Αφγανιστάν στο Τατζικιστάν και σε άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας προκαλεί ανησυχία στη Μόσχα, η οποία βλέπει την περιοχή ως αμυντικό μαξιλάρι στα νότια σύνορα της.

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει αυτόν τον μήνα ότι ενισχύει τη στρατιωτική της βάση στο Τατζικιστάν με 30 νέα άρματα μάχης και ότι οι δυνάμεις της εκεί πραγματοποίησαν ασκήσεις με συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr